Bekymra er int!

”Därför säger jag er: bekymra er inte (int) för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna?”
Matteusevangeliet 6:25
Ett vanligt scenario för mig är att jag på morgonen står och stirrar blint in i min garderob. En blandning av trötthet, dålig självkänsla och stress gör att mitt sinne helt låser sig och jag står likt ett rådjur i strålkastaren, helt stilla med stora ögon och har inte en enda vettig tanke i hjärnan förutom det faktum att jag måste ha några plagg att sätta på kroppen. Det är frustrerande och tillintetgörande, hur svårt kan det egentligen vara?
Jag föreställer mig att vi inte är de enda generationerna som brytt oss om vad vi väljer för kläder att ta på oss. Jesus uppmanar i bergspredikan att folket inte ska bekymra sig för kläder, ifall ingen på den tiden brydde sig om kläder skulle inte Jesus behöva uppmana till det.
Kläder är ett sätt för oss att berätta något om oss själva för omgivningen utan att de ens behöver prata med oss. Det kan vara ett uttryck för något vi känner just idag, det kan tala om vad vi jobbar med eller det kan helt enkelt vara kläderna som råkade ligga framför fötterna när vi klev upp ur sängen. Vad än ditt scenario är på morgonen så vill jag uppmana dig till att alltid sätta ditt inre först, för Gud ser till hjärtat, inte till vilken färg din tröja råkar vara. Kläder kan vara ett roligt och kreativt sätt att uttrycka oss, men det kan också vara ett väldigt ångestladdat ämne, därför att man aldrig känner sig bekväm vad man än tar på sig.
Jag har goda nyheter, Gud älskar dig vilket som. Gud definierar dig som sitt perfekta barn varje dag, hur du än känner inför dig själv. Varje dag när du vaknar så vill Gud ta dig i handen och säga ”Godmorgon min älskade, idag kommer det bli en fantastisk dag och jag kommer vara med dig hela tiden, till tidens slut”.  Välj att börja dagen med Gud, för då kommer valet av kläder, och andra vardagsproblem, att bli lättare. För när Guds godhet får vara störst i våra liv så blir allt annat mindre! Amen.
Så när jag fortfarande står där framför garderoben och fortfarande inte kan komma på vilka kläder som känns bäst så försöker jag påminna mig om Guds nåd, ty den behöver vi alla. Ingen är perfekt, men se vilken kärlek fadern har skänkt mig att även jag får kallas Guds barn.
”Vilken kärlek har inte Fadern skänkt oss när vi får heta Guds barn.”
Första Johannesbrevet 3:1

/ Cecilia Brännström

En kommentar


  • Anne Almén

    Amen och tack för dessa uppmuntrande ord! Guds nåd är oändlig.

    april 02, 2019

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå