Konfa Explore


Vad är Konfa Explore?

Varje år väljer tusentals ungdomar över hela Sverige att ta konfirmation i någon kyrka. Vartannat år välkomnar vi alla som ska börja 7:an, 8:an och 9:an till vår grundkurs i kristen tro. Konfa Explore är ditt tillfälle att tidigt i livet utforska och lära dig mer om mänsklighetens äldsta och största frågor.

En typisk Explore består av gemensam middag, dagens tema, samtal i mindre grupper och en andakt. Vi arbetar mycket i samtalsform där det är högt till tak och alla åsikter får uttryckas. Man behöver inte vara döpt eller kristen för att gå Konfa Explore i Pingstkyrkan, det enda krav som ställs är en hög närvaro.

Explore träffas på onsdagar varje vecka. Utöver våra Exploreträffar så förväntar vi oss ett regelbundet gudstjänstdeltagande i Pingst Umeå söndagar kl 11.00. Vi kommer även att åka iväg på en längre resa, en Finnlandsweekend och nyårsfestivalen Unite Umeå.

För föräldrar

Att ha just din tonåring i vår konfagrupp ser vi i Pingst Umeå som ett stort förtroende. Vi vill skapa insyn, öppenhet och en möjlighet till dialog. Vi hoppas därför att ni som föräldrar vill komma på regelbundna träffar under året. Ni får då träffa ledarna, ställa frågor, veta mer om Konfa Explore och om kyrkan.
Att gå Konfa Explore kostar ingenting, kurslitteraturen bjuder vi på men resorna vi gör under läsåret kommer att kosta. Ungdomarna turas också om att ta med enkel kvällsmat inför varje Explore. Under året tillsammans kommer ungdomarna få möjlighet att tillsammans samla ihop pengar till resan på olika sätt.
Om dina ekonomiska omständigheter är ett hinder för att din tonåring kan vara med så hör av er till oss så ska vi tillsammans försöka hitta en lösning.

Första träffen blir 29/8 kl 17.00 på Pingst Umeå och avslutningshelg blir v22 eller v23 2019. Andra viktiga datum är julspel 9/12, julfest 15/12 och terminsuppstart 20/ 1 2019.

Vill du se hur najs föregående Konfa Explore har haft det kolla in @konfa_explore på instagram. Välkommen till Konfa Explore!

Anmälan senast 21/8 men helst så fort du bestämt dig då det underlättar för oss att planera det bästa Konfa Explore någonsin.
Anmäl dig här och bjud gärna in dina vänner!

Vid frågor kontakta:
Mateusz Nowicki (pastor med ansvar för ungdom)
Mail: mateusz.nowicki@umea.pingst.se
Telefon: 073-5203979

Copyright © pingst Umeå