Heliga känslor – Ensamhet

Kring jul så vandrar ofta mina tankar bort till människor som känner sig ensamma, något jag kan känna otroligt stor sorg över. Jag följer just nu en bibelplan som heter ”Heliga känslor – bibliska svar till varje utmaning” och vill dela en andakt därifrån. Om du tycker om det du läser och har en smartphone så kan du ladda ner bibel-appen YouVersion och läsa hela planen.

”Ensamhet är enkelt känslan av att ingen egentligen bryr sig om dig eller ditt liv. Ensamhet kan mycket väl vara den mest destruktiva känslan av alla. Om Satan inte klarar att få dig att snubbla av oro och rädsla, så kommer han att försöka fjärma dig från hälsosamma relationer eftersom också han känner till att kraften ökar exponentiellt!

Fastän du kanske känner dig ensam, så måste du påminna dig själv om att du aldrig är riktigt ensam eftersom Bibeln lovar dig det. Det här är ett av de strategiska ögonblicken i livet där du kan påminna dig själv om att alla känslor inte är giltiga. När ditt hjärta försöker tala om för dig att du är helt ensam och att ingen bryr sig om dig eller ditt liv, så har ditt hjärta lyssnat på hans lögner.

När det kommer till ensamhet, kan du öppna din Bibel och söka Guds Ord och låta hans röst påverka dina känslor. De sista ord Jesus uttalade till sina lärjungar påminde dem om att även om de inte längre skulle kunna se Honom med sina ögon, så skulle Han verkligen vara med dem för alltid: ”Jag är med er alla dagar till tidens slut.” (Matteus 28:20)

Jesus ledmotiv är att du aldrig kommer att gå ensam. Du är aldrig ensam! Lögnen som satan sprider riktar sig till dina känslor och tankar. Men den Bibliska verkligheten är att du är omgiven av Guds kärlek och omsorg varje dag av ditt liv. Det finns ingenting som kan skilja dig från Guds kärlek. Du är tryggt omgiven av Hans kärleksfulla omsorg därför att Han har lovat det. Ensamhet är en egentligen en lögn – Vi kan känna oss ensamma, men Gud lämnar oss aldrig.

 Jesus är verkligen din bästa vän. Våga tro och lite på honom redan idag. Dela dina tankar med Jesus och lyssna för att höra hur Han svarar dig. Tillbringa gärna en kväll i Hans närvaro med att spela lovsånger och ha Guds Ord öppnat. Skriv gärna förtroliga kärleksbrev och sjung ut ur ditt hjärta medan du är i Hans närvaro. När du börjar svara Jesus så som du skulle svarat en vän, så kommer din ensamhet att ebba ut, det har vi Guds ord och löften på!”

 Gud välsigne dig

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå