Jag räcker inte till

Härom söndagen släpade jag iväg mig själv, och en sliten skara familj, till kyrkan för att fira gudstjänst. Jag använder orden “släpade iväg”, för det var precis så det var. I perioder far livet inte särskilt milt och varsamt fram med oss människor som ni vet.

När jag gick hem och under kommande vecka ekade orden från en sång jag fick lyssna till vidare i mig.

Vänd dig inte bort

visa vem du är

göm inte dina nederlag

glöm inte att du är en vanlig människa

och jag behöver dig.

 

Så ge mig dina fel

ge mig dina svek

och sorgen i dina anletsdrag

glöm inte att du är en vanlig människa

och att jag älskar dig.

(text: Frank Ådahl)

I samma veva fick jag ett mms från en av mina pastorer med två sidor ur Tomas Sjödins fantastiska bok Det händer när du vilar.

“Tänk om det är en del av människans konstitution att vi inte räcker till? Och att det finns en tanke bakom det: nämligen att vi ska söka oss tillsammans, vägra begränsa resurserna till de egna och vägra begränsa tillvaron till det inomvärdsliga. När man inser att man inte räcker till öppnar man sitt liv för de hjälpkrafter som finns att tillgå. De gånger mitt liv tagit en ny och oväntad vändning har sällan varit när jag ryckt upp mig och tagit nya tag utan när jag slutat att rycka upp mig, släppt taget och öppnat mig för hjälp. Från Gud och människor. Det finns ett trebokstavsord som samlar hela den där kunskapen: Nåd. Nåden är det som skarvar på täcket så att man kan sträcka ut sig i sin fulla längd utan att frysa om fötterna.”

Så här kommer det: Älskade Gud, älskade församlingsmedlemmar, älskade trossyskon, vänner, bekanta, sökare och alla andra som möjligen hittar till detta inlägg: Jag räcker inte till, inte ett dugg faktiskt. Om jag någon gång gett ett annat intryck så vet ni nu sanningen.

Och det fina är att här kommer detta löfte, från Gud själv, in i bilden:

” […] ’Min nåd är allt du behöver.’ Ja, i svagheten blir kraften störst. Därför vill jag helst skryta med min svaghet, så att Kristi kraft kan omsluta mig.” 2 Kor 12:9

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå