News från Hamburg

2019_0510_20002300 2019_0510_19595600
Under helgen som var så var ett team från Pingst Umeå bestående av pastor Lennart Holmner, Kerstin Enqvist, Roger Engman och Myrtle Nestander och hälsade på vår missionär Marlen Israelsson i Hamburg för att få se vilket fantastiskt arbete vi är med och stödjer. Så här skriver Marlen om utmaningarna och böne ämnena framöver:

Trötthet – Inte för att jag haft för mycket att göra utan för att allt stannade upp denna månad. Förlusten av lokalen för Alphakursen innebar också förlust av deltagare. De tjejer som börjat komma jobbar nu på annat ställe och dök därför inte upp sist. Då vi inte lyckats få tag i dem bestämde vi oss för att ta en paus då även andra deltagare inte kunde ses i april. På våra rundor har många av de vi lärt känna inte heller varit där. En del har varit på semester, andra sjuka osv. För mig har det istället blivit större fokus på att öva tyska denna månad, vilket ju också behövs.

Det är lätt att låta missmodet ta över och missa det som faktiskt händer. I fredags undrade en dörrvakt om vi hade kontakter till något drog-rehab. Han berättade om drogerna och att han vill bli ren. Vi fick be för honom och lovade att återkomma. En annan av dörrvakterna utanför en annan stripbar åkte in på psyket på grund av för mycket droger. Han är nu tillbaka och undrar om vi kan komma med förslag på dagterapi-platser med evangelisk anknytning. Han ser ut att må mycket bättre än på länge.

Tacka för Jesu kärlek och trofasthet och för det som sker som vi inte alltid märker. Be för oss i teamet och för alla de som vi inte träffat denna månad på grund av lokalen vi miste. Be också för dörrvakterna som kämpar med drogmissbruk. Tack för att ni finns med oss!

/ Marlen Israelsson, Hamburg Tyskland

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå