Nyheter @ pingst umeå

Nu öppnar vi fönstret

Egentligen ska man stänga fönstren när det lider mot höst, men vi gör tvärtom. Jag blev faktiskt överraskad. Var nämligen inte helt säker på att öppenheten för förändring skulle vara så stor. Istället hade jag viss vånda inför visionssöndagen den... Läs mer »

Församlingsinformation November 2018

Ekonomi: Under sommaren halkade vi efter med insamlingarna. Nu ligger vi 5 % efter d.v.s. cirka 150 Tkr, vilket tyvärr gör vår likviditet ansträngd (se särskild info från Ola Lindström ekonomiansvarig i styrelsen). Låt oss hjälpas åt. Månadsgivande och kanske... Läs mer »

Start för härbärge och mötesplats

Nu är det klart. Den 1 oktober inleds Pingstkyrkan både ett natthärbärge och en mötesplats för utsatta i Umeå tillsammans med Umeå kommun och Umeå pastorat. Natthärbärget placeras i Pingstkyrkans lokaler på Kungsgatan. Nu väntar en kall höst och vinter... Läs mer »

Ekonomisk utmaning inför årets sista kvartal

Så här i övergången från sommartid till vintertid vill jag säga några ord om församlingens ekonomi.Vår ekonomi gick starkt under årets fem första månader.Vi hade glädjen att ändra fram till sommaren rapportera om högre intäkter än målet.Under årets tre sommarmånader... Läs mer »

Framtidens mötesplats på visions söndagen

Arbetsgruppen för Framtidens Mötesplats kommer på Visionssöndagen den 7 oktober redogöra för vad vi hittills kommit fram till. Vi välkomnar alla med intresse för detta att komma den dagen. Tillsammans ska vi visionera, tänka, drömma och bryta i dessa svåra men samtidigt fantastiskt... Läs mer »

Tonårsförälder? Kan vi få ditt mobilnummer?

Hey, varje vecka skickar vi ut sms till dig som är tonåring och tonårsförälder via sms/supertext. Vill du veta var som händer i kyrkan för tonåringar/youth så följ instruktionerna nedan för att få regelbundna sms. Förälder Maila eller sms:a –>... Läs mer »

Visionssöndag

Den 7 oktober tänker vi ska hjälpa oss att ta nästa steg på vägen mot ”löfteslandet”. Vi firar Gudstjänst och söker Gud tillsammans. Sedan fikar vi och samlas till församlingsmöte där bland annat frågan om Framtidens mötesplats står på... Läs mer »

ALPHA – EN GRUNDKURS I KRISTEN TRO

Nu har höstens Alphakurs startat. Det är en grundkurs i kristen tro, uppdelad på tretton tillfällen på torsdagskvällar mellan kl. 18-20.30, platsen är Kafé Station. Alpha är en kurs som vänder sig till alla som är nyfikna på vad kristen... Läs mer »

VÄLKOMMEN PÅ AUDITION FÖR ÅRETS JULSPEL

JULSPEL 2018 Söndag 9 december i Pingst Umeå. Julspelet berättar berättelsen om Jesu födelse som den hade kunnat se ut om den hade utspelat sig i Umeå idag, 2018. Vi får börja hemma hos en vanlig familj och höra barnen... Läs mer »

Välkommen på audition för årets JULSPEL

JULSPEL2018 Söndag 9 december i Pingst Umeå. Julspelet berättar berättelsen om Jesu födelse som den hade kunnat se ut om den hade utspelat sig i Umeå idag, 2018. Vi får börja hemma hos en vanlig familj och höra barnen bråka... Läs mer »

Pingstkyrkan vill öppna akut natthärbärge

Pingstkyrkan och Svenska kyrkan i Umeå vill tillsammans göra en överenskommelse med Umeå kommun om ett akut natthärbärge. Tanken är att det ska fungera som natthärbärge och mötesplats för papperslösa samt utsatta EU-medborgare som tigger i Umeå. Lyssna på en... Läs mer »

Rum uthyres

Vi har ett ledigt rum i ett studentkollektiv för tjejer. Hyresgästen delar en lägenhet med två andra studenter. Eget rum. Gemensamt kök, allrum, dusch och toalett. För mer info ring... Läs mer »

Är du ny i stan?

Vad härligt att just du hittat hit till Umeå Pingst. Vi är en kyrka som älskar Umeå och älskar människor. Vi har väntat på dig och ser fram emot att lära känna dig! Den 15 september 18.30 får du veta... Läs mer »

Mitt viktigaste val

Mitt viktigaste val sker faktiskt inte den 9 september, även om jag tror på demokrati och frihet. Mitt viktigaste val har med Gud att göra eller för att göra det ännu mer personligt, det har med Jesus Kristus att göra.... Läs mer »

Aktuellt just nu

Efter en osedvanligt varm sommar är hösten här och församlingen, Pingst Umeå återsamlas. Vi startar upp med Big Church Party i Döbelns park. Det blir Gudstjänst, grillning och festligheter med Jesus i centrum. Det blir också starten på höstens tema... Läs mer »

GUD ÄLSKAR ALLA MÄNNISKOR Lappis 2018: Den kristna mångfaldens mötesplats

Lapplandsveckan 2018 är över. Lappis är pingströrelsens årliga konferens i Norra Sverige.  Ulf Sundkvist, pastor och föreståndare för Pingst Umeå, var en av årets predikanter. När så många troende samlas under en vecka blir den kristna mångfalden extra tydlig. Det... Läs mer »

Hjälp oss fylla Umeå Folkets Hus med Jesus 20-21 oktober

Kära pastorer och församlingar! Under hösten och vintern vill vi uppmärksamma er på några viktiga datum där vi gärna vill inbjuda er till Umeå. Vi hör samman, tillsammans blir vi starka och ett gemensamt vittnesbörd om tro på Jesus Kristus.... Läs mer »

Närradio

”Allt som har liv växer och utvecklas” så skrev Lewi Petrus i en ny utgåva av sångboken Segertoner 1960. Så även Närradion i Pingstkyrkan i Umeå. Den 17 juni sändes sista programmet på 102.3 MHz och förbönsprogrammet God Natt Umeå... Läs mer »

Sommarkyrka på Kafé Station

Under sommaren flyttar vi våra gudstjänster från Pingstkyrkan till Kafé Station, vi byter tiden till kl. 18.00 och Temat för Sommarkyrka blir ”Tänk om Gud finns?” Sommarkyrka kl. 18.00 på Kafé Station (Ö Rådhusgatan 2) 24 juni – 5 augusti.... Läs mer »

Församlingsdag på Dalkarlså

Kom och var med på vår församlingsdag! Vi börjar med gudstjänst och delar sedan in oss i grupper. Idén är att med inspiration från Guds ord ta upp de frågor som Generationssamtalen väckte på förmiddagen. Sedan äter vi lunch, leker och... Läs mer »

Extra gudstjänster

Den 15 juni kl. 18.00-20.00 har vi en gudstjänst med gästerna Niyungeko Samuel från Burundi och Usabwimana Samuel från Rwanda. Vi bjuder på fika! Även 16 juni har vi gudstjänst med våra gäster från 16.00-18.30 med efterföljande fri middag med... Läs mer »

Lappis – Den kristna festivalen

Vill du följa med till Lappis över en dag? Bussen avgår från Pingst Umeå torsdag den 5 juli kl. 07.30 och ca 21.00 avgår bussen från Lappis åter till Umeå. Var i god tid! Eventuell justering av hemfärd kan komma att... Läs mer »

Dataskyddsförordningen – GDPR

Den 25 maj träder den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. Därför vill vi informera dig kort om hur vi hanterar personuppgifter i Pingst Umeå. För oss är personlig integritet viktigt. Det är viktigt att du kan känna dig trygg med... Läs mer »

Kom och var med och renovera

Vi har planerat att måla väggarna i kill-kollektivet den 9/6 (start 09:00) och behöver hjälp av villiga glada amatörer (eller proffs). Färg och verktyg ska finnas på plats den lördagen.  Kan du hjälpa till att annonsera för detta på lämpligt... Läs mer »

Start för Framtidens mötesplats

Nu är arbetet med Framtidens mötesplats igång. Det är ett långsiktigt arbete som kan innebära allt från att kyrkan på Kungsgatan 83 renoveras till att vi bygger en helt ny kyrka på en ny plats. Andreas Lindqvist berättar om det minst sagt... Läs mer »

En levande Gud som förvandlar – ett Lp-möte som berör på djupet

Från en destruktiv tillvaro med missbruk, självmordstankar och ockultism till ett liv med Gud. För ett år sen förvandlades livet för Viveca Grenebrant då ljuset skingrade mörkret. Nu går hon regelbundet på LP-kontakten i Umeå. Ett Lp-möte, en vanlig onsdagskväll... Läs mer »

Predikoturer

Från och med maj så hittar du våra predikoturer i Umeå Tidning istället för Västbottens kuriren. På detta sätt når vi ut till fler hushåll i... Läs mer »

Vårfest för seniorer

Välkommen på vårfest för seniorer 22 maj 12.00 med Ingvar Holmberg pastor, missionär, sångare och musiker som tar oss med på en resa genom Segertoner. Möt hela pastorsteamet tillsammans med dina vänner. Ät en god vårlunch. Dessutom ”Segertonerbingo”. Anmälan senast... Läs mer »

Ord om ekonomi

Jag heter Ola och är sedan slutet av mars ny ekonomiansvarig i Pingst Umeå. Jag är gift med Christine och vi har barnen Melicia 20 år, Jonathan snart 18 år och Joseph 11 år. Vi har varit medlemmar i församlingen... Läs mer »

Generationssamtalen redovisas 6 maj

Nu ska 270 berättelser och drömmar summeras. Vilka mönster ser vi? Vad var det som drog oss med i rörelsen mot Jesus och varför är vi kvar? Var finns Gud i berättelsen och vad drömmer vi om? Söndagen den 6... Läs mer »

Tvivel drev mig ner på knä

När jag såg vattnet i skoterspåret blev jag rädd. Hjärtat åkte rakt upp i halsgropen. ”Inte kunde väl isen blivit så tunn ” minns jag att jag tänkte. Vacklade till och skatade vidare för allt vad tygeln höll tills jag... Läs mer »

FAITH goes SÄND

Välkommen på FAITH goes SÄND, en heldag med tema mission för dig som är youth eller ung vuxen. Välkommen 19 maj till Kafe Station. Program 10:00 Möte, Varför behövs mission idag, Andreas Svedman 11.00 IBRA och Mellanöstern, Sam Wallsten 11.45... Läs mer »

PMU Second hand lördag 28/4

Sam-Bandet spelar och sjunger på PMU second hand, lördag 28/4 kl. 11-13.00. Välkommen! Tisdag 1 maj har vi Stängt... Läs mer »

Städ- och arbetsdag i kyrkan 28 april

Nu är det dags för arbetsdag och städdag i kyrkan igen! Vi träffas lördag 28 april kl. 8.00-12.00 för att städa i kyrkan, underhålla kyrkbyggnaden och jobba med lilla kyrklyftet. Alla arbetsinsatser är välkomna! Några av uppgifterna som ska utföras:–... Läs mer »

Kafé Station söker ny Verksamhetschef

I Umeås anrika tornhus drivs sedan 20 år tillbaka Kafé Station som är ett välkänt och populärt kafé. Kafé Station är ett drogfritt alternativ och dess ägare, Pingstkyrkan i Umeå, vill med ett attraktivt kaféutbud i trivsam miljö erbjuda en... Läs mer »

Nu firar vi påsk!

Välkommen att fira påsk i Umeås olika kyrkor! Skärtorsdag 19.00 Getsemanegudstjänst i BetelkyrkanLångfredag 11.00 Gudstjänst i FrälsningsarménLångfredag 13.00 Korsvandring i Umeå. Start vid tingsrätten.Långfredag 20.00 Faith, på Kafé StationPåskdagen 11.00 Gudstjänst i Pingstkyrkan Vi firar påsk för att Jesus Kristus... Läs mer »

Duvan bokhandel besöker Umeå 25 mars

Söndag 25 mars finns Duvan bokhandel (Piteå) i Pingstkyrkan Umeå kl. 10.00-15.00. Välkommen! Anmälda på konferensen Jesus till barnen, kan också handla hos Duvan bokhandel i Pingstkyrkan på lördag 24... Läs mer »

Öppet hus på ALT 15 mars

Öppet Hus på Akademi för Ledarskap och Teologi! Under torsdagen 15 mars 2018 får du chansen att följa vanliga lektioner i våra olika klasser, få information om ALT:s olika utbildningar och samtala med studenter och personal. Dagen avslutas med en... Läs mer »

Sportlov!

Det närmar sig sportlov i vår del av landet och i Pingst Umeå har vi planerat några sportlovsaktiviteter som du kan vara med på. Lördag 3 mars kl 17.00-20.00Pingst Ung Poolparty i Storsjöhallen, HolmsundFör barn (med vuxen) tonår, familj och unga... Läs mer »

Fjälläger 8-11 mars 2018

Välkommen på ett läger med Jesus i centrum, gemenskap och glädje i en unik vacker fjällmiljö i Ammarnäs. Lägret vänder sig till alla åldrar. Barn behöver ha en förälder eller ansvarig vuxen med sig. Sista anmälningsdatum 25/2. OBS! max 22... Läs mer »

Arbetsdag i kyrkan 3 februari

Vill du hjälpa till med praktiska uppgifter i kyrkan? Välkommen på arbetsdag LÖRDAG 3/2 kl. 8.00. Vi fixar, lagar, röjer och fikar tillsammans. Du behövs! Tack för din... Läs mer »

Ekumeniska Böneveckan 2018

EKUMENISKA BÖNEVECKAN 2018 ”Guds hand leder oss” Lunchbön Umeå stads kyrka måndag – fredag kl. 12 Kyrkan öppen för bön dagligen kl 10-16 Kvällsbön Måndag 22/1 kl 19 Korskyrkan (i Vasakyrkan) Mats Pelo, Umeå Maria församling, predikar Tisdag 23/1 kl... Läs mer »

Årsfest 21 januari

Söndagen 21 januari kl 14.00 håller Pingstkyrkan Umeå ÅRSFEST på Dragonskolan! Årsfesten består av en gudstjänst med predikan, vision, dop, bibelutdelning och insamling till framtidens kyrka. Samtidigt hålls söndagsskola för barnen. Det blir också aktiviteter, gemenskap och fika.  Vi ser... Läs mer »

Bön inför 2018

Välkommen att vara med och be för det nya året. Vi samlas till bön i Pingstkyrkan på söndag 7 januari. 7.00-11.00 Bön11.00 Bönegudstjänst med lovsång och... Läs mer »

#julfrid

#julfrid bjuder på scener ur nutida liv där huvudpersonerna letar efter den perfekta julen. Vi får parallellt följa de tre vise männens sökande efter Jesus. #julfrid är en föreställning fylld med stämningsfull julmusik, en upplevelse du och dina vänner inte... Läs mer »

Generationssamtal

Under perioden oktober 2017-februari 2018 vill vi inbjuda dig som tror på Jesus till ett samtal på temat ”Berättelsen och Drömmen”. Samtalen hålls generationsvis och du är välkommen att vara med och dela din berättelse och att drömma om framtiden.... Läs mer »

Konsert med Pingstbrass och Skelleftehamns musikkår

Konserten hålls i Pingstkyrkan Umeå Söndag 8 oktober kl. 17.00 Tal av pastor Lennart Holmner. Fritt inträde. Kollekt samlas in under kvällen.... Läs mer »

Pingst ledare 2017

Mer information om dagen finns här https://www.pingst.se/ledare/ Du som LEDARE är viktig. Därför bjuder Pingstkyrkan Umeå dig på 100 kr av anmälningsavgiften (250 kr). För att kyrkan ska kunna betala en del av din kostnad behöver du anmäla dig via kyrkans fakturareferens.... Läs mer »

Välkomstfest för Ulf och Louise Sundkvist

Vi välkomnar Pingstkyrkans nya föreståndare Ulf Sundkvist och hans fru Louise Sundkvist med en stor fest i Döbelns park. Söndag 3 september kl. 13.00-16.00 Musik, aktiviteter, fika, hoppborg, loppis, kristen bokhandel, motorcyklar m.m. PROGRAM 13.00 Välkommen 13.05 Musik, Dalkarslå Folkhögskola 13.30... Läs mer »

Sommarkyrka

Under sommaren, 2 juli – 6 augusti, firar Pingstkyrkan söndagsgudstjänst på Kafé Station kl 17.00. (Ingen gudstjänst i kyrkan kl 11.00)... Läs mer »
Copyright © pingst Umeå