Nyheter @ pingst umeå

Vecka efter vecka

Kids Söndag, vår barnkyrka bygger på att vi har engagerade ledare som älskar barnen i Guds rike som vill ge dem kunskap om Gud och leda barnen till en personlig relation med Jesus. Under året har vi haft en fantastisk söndagskola... Läs mer »

Trodde ni att ni skulle kunna ta livet av mig?

Trodde ni att ni skulle kunna ta livet av mig? Om jag varit Jesus hade jag nog inte kunnat låta bli att göra ett uppföljande besök hos Pontus Pilatus eller hos Stora rådet eller kanske hemma hos några av bödlarna efter... Läs mer »

Församlingsinformation Maj 2019

Församlingsinformation Efter en eftermiddag tillsammans med Alphadeltagarna åkte jag hem gripen. Att se hur evangeliet berör, hur enskilda sakta men säkert våga öppna hjärta och ge Gud tillträde är så vackert. Det sådana händelser som ger livet mening. Jag vill... Läs mer »

ROAD TRIP 2019

Under Kristi himmels helgen i 29 Maj – 2 Juni så kommer konfa explore och youth (pingstkyrkans ungdomar) åka på en resa tillsammans till västkusten. Vi kommer att åka till Halmstad, Varberg och Göteborg där vi kommer att åka på... Läs mer »

Årsberättelse för Pingstkyrkan i Umeå 2018

Årsberättelse och en årsredovisning för Pingstkyrkan i Umeå 2018 finns att ladda ner via länken nedan. Pingstkyrkans årsberättelse... Läs mer »

Påsklovsläger 2019

Den 15-17 april kommer vi att ha ett påsklovsläger tillsammans med Mellanbygdens Pingstförsamling! Lägret är för dig som går i 7:an och uppåt. Lägret startar  kl. 14.00 på måndagen den 15 april och slutar kl. 18.00 på onsdagen den 17... Läs mer »

Pingst Ledare 2019

Pingst Ledare är samfundet Pingst FFS officiella utbildnings- och inspirationsformat som årligen tar plats på tre platser i Sverige. Också detta år har vi som församling, Pingst Umeå, den äran att stå som värd för arrangemanget i Norra Sverige. Denna... Läs mer »

Tunisien…?!

Uppenbarelseboken talar om en dörr som Herren öppnat (kap.3:8). Våra medarbetare Familjen B-s har nyss besökt Tunisien och träffat troende för sondering och samtal om framtida satsningar. Tidigare under året var en av församlingsledarna i landet här i Umeå och träffade oss... Läs mer »

Församlingsinformation April

Ekonomi Bokslutet 2018 är avklarat, Puh. Och samtidigt, verkligen välsignat att se hur många små bäckar kan bli till en mäktig flod. Stort tack för alla gåvor. Insamlingarna för kvartal 1 ligger dock något efter målet. Vi skulle behöva öka... Läs mer »

LÖGNEN OM HEMGRUPPEN

– Att det är bara ytterligare en verksamhet i kyrkan En hemgrupp är den lilla organiska och föränderliga gemenskapen i den stora församlingen. Där du får bli sedd, får dela livet med varandra samtidigt som vi växer i riktning mot... Läs mer »

Församlingsinformation

Mars månad kan vara alldeles underbar. Solen värme. Dagsmeja och vårvinter. Mars är också bokslutets tid i församlingen. Med nyhetsbrevet följer Årsberättelse som summerar 2018 och en kallelse till administrationsmöte då förra året skall summeras rent ekonomiskt. Det ser faktiskt... Läs mer »

Mission

Det sjuder av liv på våra internationella ”fält”.Marlen Israelsson har börjat sitt andra år i Hamburg, Tyskland. Hon arbetar tillsammans med en lokal församling för att nå prostituerade som arbetar på gatorna i staden. De har startat en Alfakurs och... Läs mer »

Mötesplats Station!

På mångas begäran – välkomnar vi nu alla till Mötesplats Station, seniorcafé för alla åldrar! Tre tisdagar denna vår, 12 mars, 9 april samt 14 maj. Bjud med en vän, lyssna till inbjudna gäster som sjunger, spelar, berättar. Olika förkunnare... Läs mer »

Back to the Roots – Apostlagärningarna

Plötsligt uppfylls rummet: en eld från himlen fördelar sig på var och en av dem. Alla fylldes av helig Ande och börjar tala med ord som Anden inger dem. De som förut låste in sig öppnar upp och Petrus, han... Läs mer »

Församlingsekonomi

Nytt år, nya möjligheter och utmaningar. Nu till dagens datum, i skrivande stund 2019-01-28 kan vi med stor säkerhet slå fast hur vi klarat fjolårets insamlingsmål på 335,000kr per månad för Centrum. Vi missade helåret tom 2018-12-31 med ynka 10,000kr.... Läs mer »

Församlingsekonomi

Församlingens ekonomiska utveckling 2018 Vi har i församlingen fått erfara ett år av ekonomiska svängningar.  Årets första fem månader började starkt. Ett insamlingsmål som överträffades samtidigt som den nystartade insamlingen till Framtidens Mötesplats tog god fart. Sommarmånaderna Juni, Juli, Augusti,... Läs mer »

Årsfest 2019 den 20 januari

Detta vill du inte missa! En gång varje år samlar vi ihop oss för en överblick på hela året. Med Jesus i centrum, med bön och tro sätter vi några viktiga mål, ber och gör en stor insamling till kyrkan... Läs mer »

En fredspristagare som tror att Jesus kan förändra världen

När världen hyllade fredspristagaren, Dr Denis Mukwege för hans enastående och outtröttliga insatser för kvinnor och barn som drabbats brutalt av våldet i Kongo tyckte jag mig se ett genombrott för den tro och de värderingar som burit mig, den... Läs mer »

Församlingsinformation

Bön för 2019 – 6 januariSom kyrka står vi inför många stora utmaningar. Det kristna tron i Sverige är ifrågasatt. Helst ska den inte finnas i det offentliga rummet. Kyrkan är bra så länge kyrkan håller sig till sociala frågor,... Läs mer »

Bibelutdelning!

Bibelutdelning! “Hela Skriften är inspirerad av Gud och kan användas då man undervisar, tillrättavisar, korrigerar och fostrar till rättfärdighet, så att den som tillhör Gud blir väl rustad för alla goda gärningar.” ‭‭2 Timotheosbrevet‬ ‭3:16-17‬ ‭ Det är viktigt för oss... Läs mer »

Fredspristagaren Dr Denis Mukwege till Pingst Umeå lördag den 15 december kl 18

Fredspristagaren Dr Denis Mukwege kommer inte bara till Umeå han kommer till oss i Pingstkyrkan i Umeå för att medverka i en internationell Gudstjänst på lördag kväll. Det är både hedrande, men också viktigt för oss att få välkomna Dr... Läs mer »

Brickor som förändrar liv!

SKYNKET tillhör den afrikanska kvinnans identitet. Det skyddar för både värme och köld, det uttrycker sorgen efter en anhörigs död. I det bär hon sina barn och allt som hämtas från åkern eller marknaden. Arbetsdagen är tung och lång men... Läs mer »

Årsfesten 2019

Årsfest 2019 – 20 januari Detta vill du inte missa! Hoppas vi. En gång varje år – i början av det nya året –  samlar vi ihop oss för en överblick på hela året som ligger framför. Med Jesus i... Läs mer »

Församlingsinformation

Bön för 2019 – 6 januari Som kyrka står vi inför många stora utmaningar. Det kristna tron i Sverige är ifrågasatt. Helst ska den inte finnas i det offentliga rummet. Kyrkan är bra så länge kyrkan håller sig till sociala... Läs mer »

Julmusikal på gång

”Fullt överallt” – Är rubriken på årets julspel i pingstkyrkan. I år som en musikal. En världskänd berättelse i en kontext som vi i vår tid känner igen. Söndag den 9 December med föreställning kl.11:00 och kl.14:00. Fri... Läs mer »

Julmusikal på gång

”Fullt överallt” – Är rubriken på årets julspel i pingstkyrkan. I år som en musikal. En världskänd berättelse i en kontext som vi i vår tid känner igen. Söndag den 9 December med föreställning kl.11:00 och kl.14:00. Fri entré!  ... Läs mer »

Nu öppnar vi fönstret

Egentligen ska man stänga fönstren när det lider mot höst, men vi gör tvärtom. Jag blev faktiskt överraskad. Var nämligen inte helt säker på att öppenheten för förändring skulle vara så stor. Istället hade jag viss vånda inför visionssöndagen den... Läs mer »

Församlingsinformation November 2018

Ekonomi: Under sommaren halkade vi efter med insamlingarna. Nu ligger vi 5 % efter d.v.s. cirka 150 Tkr, vilket tyvärr gör vår likviditet ansträngd (se särskild info från Ola Lindström ekonomiansvarig i styrelsen). Låt oss hjälpas åt. Månadsgivande och kanske... Läs mer »

Start för härbärge och mötesplats

Nu är det klart. Den 1 oktober inleds Pingstkyrkan både ett natthärbärge och en mötesplats för utsatta i Umeå tillsammans med Umeå kommun och Umeå pastorat. Natthärbärget placeras i Pingstkyrkans lokaler på Kungsgatan. Nu väntar en kall höst och vinter... Läs mer »

Ekonomisk utmaning inför årets sista kvartal

Så här i övergången från sommartid till vintertid vill jag säga några ord om församlingens ekonomi.Vår ekonomi gick starkt under årets fem första månader.Vi hade glädjen att ändra fram till sommaren rapportera om högre intäkter än målet.Under årets tre sommarmånader... Läs mer »

Framtidens mötesplats på visions söndagen

Arbetsgruppen för Framtidens Mötesplats kommer på Visionssöndagen den 7 oktober redogöra för vad vi hittills kommit fram till. Vi välkomnar alla med intresse för detta att komma den dagen. Tillsammans ska vi visionera, tänka, drömma och bryta i dessa svåra men samtidigt fantastiskt... Läs mer »

Tonårsförälder? Kan vi få ditt mobilnummer?

Hey, varje vecka skickar vi ut sms till dig som är tonåring och tonårsförälder via sms/supertext. Vill du veta var som händer i kyrkan för tonåringar/youth så följ instruktionerna nedan för att få regelbundna sms. Förälder Maila eller sms:a –>... Läs mer »

Visionssöndag

Den 7 oktober tänker vi ska hjälpa oss att ta nästa steg på vägen mot ”löfteslandet”. Vi firar Gudstjänst och söker Gud tillsammans. Sedan fikar vi och samlas till församlingsmöte där bland annat frågan om Framtidens mötesplats står på... Läs mer »

ALPHA – EN GRUNDKURS I KRISTEN TRO

Nu har höstens Alphakurs startat. Det är en grundkurs i kristen tro, uppdelad på tretton tillfällen på torsdagskvällar mellan kl. 18-20.30, platsen är Kafé Station. Alpha är en kurs som vänder sig till alla som är nyfikna på vad kristen... Läs mer »

VÄLKOMMEN PÅ AUDITION FÖR ÅRETS JULSPEL

JULSPEL 2018 Söndag 9 december i Pingst Umeå. Julspelet berättar berättelsen om Jesu födelse som den hade kunnat se ut om den hade utspelat sig i Umeå idag, 2018. Vi får börja hemma hos en vanlig familj och höra barnen... Läs mer »

Välkommen på audition för årets JULSPEL

JULSPEL2018 Söndag 9 december i Pingst Umeå. Julspelet berättar berättelsen om Jesu födelse som den hade kunnat se ut om den hade utspelat sig i Umeå idag, 2018. Vi får börja hemma hos en vanlig familj och höra barnen bråka... Läs mer »

Pingstkyrkan vill öppna akut natthärbärge

Pingstkyrkan och Svenska kyrkan i Umeå vill tillsammans göra en överenskommelse med Umeå kommun om ett akut natthärbärge. Tanken är att det ska fungera som natthärbärge och mötesplats för papperslösa samt utsatta EU-medborgare som tigger i Umeå. Lyssna på en... Läs mer »

Rum uthyres

Vi har ett ledigt rum i ett studentkollektiv för tjejer. Hyresgästen delar en lägenhet med två andra studenter. Eget rum. Gemensamt kök, allrum, dusch och toalett. För mer info ring... Läs mer »

Är du ny i stan?

Vad härligt att just du hittat hit till Umeå Pingst. Vi är en kyrka som älskar Umeå och älskar människor. Vi har väntat på dig och ser fram emot att lära känna dig! Den 15 september 18.30 får du veta... Läs mer »

Mitt viktigaste val

Mitt viktigaste val sker faktiskt inte den 9 september, även om jag tror på demokrati och frihet. Mitt viktigaste val har med Gud att göra eller för att göra det ännu mer personligt, det har med Jesus Kristus att göra.... Läs mer »

Aktuellt just nu

Efter en osedvanligt varm sommar är hösten här och församlingen, Pingst Umeå återsamlas. Vi startar upp med Big Church Party i Döbelns park. Det blir Gudstjänst, grillning och festligheter med Jesus i centrum. Det blir också starten på höstens tema... Läs mer »

GUD ÄLSKAR ALLA MÄNNISKOR Lappis 2018: Den kristna mångfaldens mötesplats

Lapplandsveckan 2018 är över. Lappis är pingströrelsens årliga konferens i Norra Sverige.  Ulf Sundkvist, pastor och föreståndare för Pingst Umeå, var en av årets predikanter. När så många troende samlas under en vecka blir den kristna mångfalden extra tydlig. Det... Läs mer »

Hjälp oss fylla Umeå Folkets Hus med Jesus 20-21 oktober

Kära pastorer och församlingar! Under hösten och vintern vill vi uppmärksamma er på några viktiga datum där vi gärna vill inbjuda er till Umeå. Vi hör samman, tillsammans blir vi starka och ett gemensamt vittnesbörd om tro på Jesus Kristus.... Läs mer »

Närradio

”Allt som har liv växer och utvecklas” så skrev Lewi Petrus i en ny utgåva av sångboken Segertoner 1960. Så även Närradion i Pingstkyrkan i Umeå. Den 17 juni sändes sista programmet på 102.3 MHz och förbönsprogrammet God Natt Umeå... Läs mer »

Sommarkyrka på Kafé Station

Under sommaren flyttar vi våra gudstjänster från Pingstkyrkan till Kafé Station, vi byter tiden till kl. 18.00 och Temat för Sommarkyrka blir ”Tänk om Gud finns?” Sommarkyrka kl. 18.00 på Kafé Station (Ö Rådhusgatan 2) 24 juni – 5 augusti.... Läs mer »

Församlingsdag på Dalkarlså

Kom och var med på vår församlingsdag! Vi börjar med gudstjänst och delar sedan in oss i grupper. Idén är att med inspiration från Guds ord ta upp de frågor som Generationssamtalen väckte på förmiddagen. Sedan äter vi lunch, leker och... Läs mer »

Extra gudstjänster

Den 15 juni kl. 18.00-20.00 har vi en gudstjänst med gästerna Niyungeko Samuel från Burundi och Usabwimana Samuel från Rwanda. Vi bjuder på fika! Även 16 juni har vi gudstjänst med våra gäster från 16.00-18.30 med efterföljande fri middag med... Läs mer »

Lappis – Den kristna festivalen

Vill du följa med till Lappis över en dag? Bussen avgår från Pingst Umeå torsdag den 5 juli kl. 07.30 och ca 21.00 avgår bussen från Lappis åter till Umeå. Var i god tid! Eventuell justering av hemfärd kan komma att... Läs mer »

Dataskyddsförordningen – GDPR

Den 25 maj träder den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. Därför vill vi informera dig kort om hur vi hanterar personuppgifter i Pingst Umeå. För oss är personlig integritet viktigt. Det är viktigt att du kan känna dig trygg med... Läs mer »
Copyright © pingst Umeå