Mitt viktigaste val

Mitt viktigaste val sker faktiskt inte den 9 september, även om jag tror på demokrati och frihet. Mitt viktigaste val har med Gud att göra eller för att göra det ännu mer personligt, det har med Jesus Kristus att göra. Jag tror ju att Gud inte bara ville människans existens i allmänhet utan faktiskt varje människas existens, så även mitt. Men Gud är inte bara en ”starter” som ger mening, Gud är också frälsaren, den som lyfter människan och mänskligheten upp från synd och skuld.

Valet jag har gjort är oreserverat och frivilligt. Det är ett JA till Jesus Kristus och hans nåd. På den grunden fattar jag sedan politiska beslut, egentligen alla beslut som har med mitt och andras liv att göra. Tron formar mina värderingar och min väldsbild. Den ger hopp och kraft att möta varje dag. Inte bara de goda och vackra dagarna utan också de stormiga och svåra. Tron på Jesus har med åren kommit att bli en allt starkare tillgång, en bas, som jag gärna delar med andra.

Så om du tänkte att valet den 9 är viktigt finns ett ännu viktigare val. Gud har i Kristus sagt sitt JA till dig, till oss, till mänskligheten. Vad väljer du? Inte bara jag är intresserad av svaret.

Välkommen till Pingst Umeå. Hoppas vi se ofta i höst!

Ulf Sundkvist pastor och föreståndare för Pingst Umeå

Vi du läsa mer av Ulf Sundkvist; kika gärna på tidningen Dagens hemsida där han är återkommande krönikör: http://www.dagen.se/ulf-sundkvist-18.732

 

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå