Ord om ekonomi

Jag heter Ola och är sedan slutet av mars ny ekonomiansvarig i Pingst Umeå. Jag är gift med Christine och vi har barnen Melicia 20 år, Jonathan snart 18 år och Joseph 11 år.
Vi har varit medlemmar i församlingen sedan år 2000 och i huvudsak varit aktivt engagerade i församlingsplanteringen Christ for People (numera Christ Church) på Ersboda mellan åren 2005-2016 där vi arbetat i olika ledarskapsfunktioner, utvecklingsfrågor och hemgrupper.
 
Tron är ett fundament och ankare i vardagslivet med de olika möjligheter och utmaningar vi ställs inför. Församlingens gemenskap är viktig för oss och vi hoppas få lära känna många av församlingens medlemmar framöver.
 
Det är med Guds ledning-, ledningens tålamod- och församlingens förtroende som jag antagit utmaningen att gå in i församlingsledning och styrelse i funktionen som ekonomiansvarig. Det blir inte lätt att ersätta Leif Nyman på detta område och jag är tacksam att han finns kvar i församlingens ledning och styrelse.
 
Min prioritet den närmaste tiden blir att sätta mig in i nuläge och rutiner av olika slag. Jag har en förhoppning att vi som församling ska bli ägare av vår ekonomi med expansion av densamma och att det inte ska vara ett ok och börda för oss. Jag tänker att vår tro, vision och förväntan på framtiden i församlingen kommer att spegla tillväxten i vår ekonomi.
 
2017 års bokslut blev klart i mars. Underskottet/förlusten har minskat, därtill kan nämnas att det finns poster i bokslutet som faktiskt gör det något bättre än vad som står att läsa i årsredovisningen. Jag tror att de flesta uppfattat att vi antagit en utmaning om ett högre insamlingsmål för 2018 det vill säga förväntan om var och ens ökade ekonomiska engagemang i kyrkan. Vi vill nå ett plusresultat i år för att det ger oss möjligheter att som församling få se fler förvandlade liv och en förvandlad värld. 
 
Med önskan om Guds välsignelse
 
Ola Lindström

En kommentar


  • Kerstin Svederfeldt

    Guds frid! Vi är många som kommer från Umeå och lyssnar till God Natt Umeå,ett fantastiskt program.Särskilt uppskattat är det när Eva-Karin leder.Nu har det kommit till vår kännedom att detta underbara program skall läggas ner.VARFÖR? Enligt uppgift lär det vara för dyrt.Men idag hörde jag att en kvinna från Sthlm erbjudit sig att betala de 53000 kr som programmet kostar.BÖNESVAR! Se till att detta program fortsätter!!! Vi ber för er och önskar er GUDS RIKA VÄLSIGNELSE!
    LÄGG INTE NER DET BÄSTA NI HAR! UTAN BÖN STANNAR VERKSAMHETEN;SOM DÅ OCKSÅ KAN HOTAS AV NEDLÄGGNING!
    Fridshälsningar Kerstin. PS: VI FORTSÄTTER BE FÖR ER!

    maj 12, 2018

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå