Om oss

Vi är en kyrka i Umeå och Holmsund med över 1000 medlemmar. Pingst Umeå är en troende gemenskap med Jesus i centrum, en kyrka som drömmer om att få se förvandlade liv och en förvandlad värld.

Sedan 1925 har vi varit en levande del av Umeå andliga liv. Kyrkan har genom sitt Gudstjänstfirande och sitt nätverkande aktivt bidragit till kommunens utveckling. De senaste åren främst genom sociala samverkansprojekt, t.ex. PMU-Secondhand, härbärge för EU- migranter och i mötet med flyktingar och invandrare. Vårt engagemang stannar inte vid kommungränsen utan vi är en kyrka som brinner för Norrland, Sverige och hela vård omvärld.

Pingst Umeå har med åren blivit en mer och mer internationell kyrka med ett omfattande internationellt nätverk över hela världen. Varje söndag möts människor från stora delar av världen till Gudstjänst, antalet språk som talas i kyrkan har vi för länge sen redan tappat räkningen på.

Utöver detta så bedriver vi LP kontakten (hjälp med beroendeproblem), Hannaskolan, Kafe Station och har ett nära samarbete med både Dalkarlså Folkhögskola och studieförbundet Bilda. Vi tror att ensam inte är stark därför samarbetar vi på många olika sätt med alla de andra kyrkorna i Umeå och är även representerade i Umeå Kristna Råd.

Pingst i Umeå är en del av trossamfundet Pingst fria församlingar i samverkan och en del av den internationella pingstväckelsen och anknyter till Pentecostal European Fellowship och World Pentecostal Fellowship. Läs mer om vår tro här.

Vi är mer än bara söndagar, välkommen att hitta hit och hitta hem! Du är mer än välkommen!