Skäms-saaben, en förebild för oss alla.

Det droppar från taken, fåglarna kvittrar och grannarna kommer ut ur stugorna efter vinterns dvala. Det är en aning snö kvar *harkel* men vår är det likafullt, det känns ju i hela kroppen!

På uppfarten står vår bil med rumpan bar. Detta efter en olycka på E4:an på väg till Övik för några månader sedan. Med himlens alla änglars beskydd snurrade den runt några varv med vår livskamrat och pappa innan den smällde i en snövall och stötfångaren bak gjorde sitt jobb, men det var också det sista vi såg av den. Utöver det fick avgassystemet sig en törn och när vi nu startar bilen låter det därefter.

Jag har generats över hur jobbigt jag har tyckt att detta är. Hur jag liksom knappt vill kännas vid bilen och tycker att det är lite pinsamt när vi glider in i vårt Svensson-Svensson område eller när jag blir upphämtad på jobbet, lämnar av barnen på skolan och så vidare. Så fort vi startar bilen, eller i samma sekund någon tittar på den går det liksom inte att ta miste på att den är trasig. Den är lite ful och låter illa. Dessutom är det ju ingen idé att tvätta den när den ändå ska in för reparation, så skitig är den också.

Vi är alla trasiga. Går igenom livet med våra respektive skador, vårt fula, vår smuts, vår skuld och skam. Tänk om det syntes på oss? Om det, precis som på vår bil, inte gick att missa att det hänt något med oss alla, att vi är långt ifrån perfekta. Att vi alla är människor, i samma behov av Gud för läkedom, upprättelse, rening, omvårdnad, nåd för oss själva och våra familjer. Vilken befrielse det vore. Vilken trivsam kyrka det skulle vara att komma till som ny. Full av trasiga bilar och ingen som behöver skämmas när den sladdar in med sitt åbäke på Kungsgatan.

”Sanningen (om er själva?) skall göra er fria” står det i Joh 8:32 och ”Där Herrens ande är, där är frihet” i 2:a Kor 3:17. 

Om vi tillsammans söker Herrens ande, visar oss som de vi verkligen är inför både Gud och varandra, då tror jag på en frihetsrörelse, en frihetsrevolution, en frihetsväckelse. Som jag längtar!

Freedom reigns 

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå