Om oss


Församlingen i Umeå

Vår församling består av ca 1100 personer som representerar ett tvärsnitt av Umeås befolkning. Vår huvudverksamhet har vi i Umeå centralort. Därtill har vi församlingsenheter med egna kyrkor och pastorer i Holmsund och på Ersboda.

Vår människosyn grundar sig på Jesu ”bergspredikan” i Matteusevangeliet kapitel 5 – 7, där han bland annat ger oss den välkända ”gyllene regeln”, ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” Därför vill vi som församling försöka möta just dina behov. Vi vill vara medvandrare och vägvisare för livet med Jesus Kristus.

Umeå är en växande stad med många unga. Medianåldern är 34 år och det är flera år under riksgenomsnittet. Därför satsar vår församling på barn- och ungdom. Besök gärna ”Barn och familj” och ”Ungdom”.

Vi vill vara en öppen kyrka för dig oavsett ålder, kön och etnisk tillhörighet. Följ med i vad som händer i vår kyrka och på våra andra mötesplatser genom att besöka ”Kalender” och ”Nyheter”.

Denna hemsida säger inte allt om oss. Och det viktigaste är inte våra verksamheter, utan relationerna. För det är genom relationer med Gud och med varandra vi växer och formas. Möt oss därför gärna ”livs levande” i Pingstkyrkan. – Välkommen!

Copyright © pingst Umeå