Vi finns till för varandra, väl?

Jag har förmånen, både privat och via mitt jobb, att få träffa barn varenda dag. Jag är så oerhört förtjust i barn, när ett barn kliver in i ett rum eller sammanhang, tycker jag att det är som om en bit av himlen själv kliver in.

Några av alla de möten jag haft med barn har fastnat lite extra. Jag minns till exempel när jag satt på bussen en helt vanlig dag, trött, sliten och lite ensam på något vis, trots att bussen var fullproppad. Plötsligt känner jag en liten, liten hand som utan tvekan tar stöd mot mitt ben för att resa sig upp. Det var så självklart på något vis, att ta stöd mot sin medmänniska. Att jag fanns där för honom.

En annan gång för många år sedan på bussen steg en liten flicka på som uppenbarligen inte hade det lätt i livet, med en mamma för sjuk både fysiskt och psykiskt för att ens kunna sköta om sig själv. Flickan gick rakt fram till mig och satte sig i mitt knä. Där fick hon sitta och tanka all den kärlek jag kunde ge henne mellan Ålidhem och Vasaplan. Hon behövde mig, och för mig var det en välsignelse att få vara det hon behövde en liten stund.

Och så nu senast, på besök i en förskola, där flera barn som egentligen inte känner mig alls, helt plötsligt står alldeles nära och ber om hjälp med glasspappret, att dela pannkakan eller stoppa ner fleecetröjan i täckbyxorna. Så självklart. Vi finns till för varandra. 

Bli som barnen säger Jesus, Guds rike tillhör dem. Jag tror att en av nycklarna till väckelse i vårt land handlar om just detta. Att våga bli som barnen. Släppa på stolthet och fasad. Att våga behöva varandra, våga be om hjälp, våga finnas till för varandra i vardagen, på riktigt. 

Därför är jag så glad över att vår församling fortsätter att arbeta aktivt för att bli en församling byggd på hemgrupper. Att bygga kyrka i vardagsrummet, precis som i Apostlagärningarna. Tänk så mycket lättare att ta med en granne in i trons gemenskap via det vardagsrum där hen redan suttit och käkat chips och kollat på fotboll. Och tänk så mycket lättare att komma ny till en kyrka där du direkt har möjlighet att få lära känna människor i ett mindre sammanhang. 

Varmt välkomna till vår årsfest/årshögtid nu på söndag kl 14-18 på Dragonskolan. Tro, bön, lovsång, fika och gemenskap utlovas. Och jag är ganska säker på att det även kommer att pratas mer om detta fantastiska som kallas för hemgrupper. 

(Om du läser detta och vill ingå i en hemgrupp, kontakta Lennart Holmner, en av våra pastorer, på 090-141012 eller lennart.holmner@umea.pingst.se)

/Elina 

Lämna en kommentar


Namn*

Email(publiceras ej)*

Hemsida

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © pingst Umeå