Vad är en hemgrupp?

Published by Nils Ulander on

I går kväll samlades vår hemgrupp hemma hos en familj i Umeå.
Pingstkyrkans hemgruppsverksamhet består av ett antal grupper, fem till tolv-tretton personer i vardera grupp, som regelbundet möts i olika hem för att dela livet.
En typisk samling börjar med att vi fikar tillsammans och prata om litet av varje. Sedan får varje person möjlighet att berätta om vad den varit med om under vecka. Det kan vara en rolig händelse, en glimt från jobbet eller en jobbig upplevelse som personen i fråga väljer att berätta om. Ofta önskar någon av oss, att gruppen skall hjälpa till att be för något viktigt som skall hända eller som har hänt den senaste tiden. Ibland delar vi personliga problem med varandra. Det förutsätts att det som sägs i gruppen behandlas med respekt och diskretion. Vi tackar ofta Gud för att han svarat på de böner vi bett under tidigare träffar.
Det händer också att hemgruppen väljer att mötas ute i naturen. Det kan vara vid någon av rastplatserna runt Nydalasjön eller på någon annan plats. Då blir det korvgrillning och samtal runt en värmande och mysig eld.
Att regelbundet få träffas på detta sätt betyder mycket för oss som är med i någon av Pingstkyrkans hemgrupper. Sociala medier i all ära, men när jag vill dela livet på ett djupare plan med andra, föredrar jag hemgruppen .
Vill du vara med i någon av Pingstkyrkans hemgrupper, kan du kontakta mig eller skicka ett mail till info@umea.pingst.se

Kategorier: Blogg