TILL UMEÅS HJÄRTAN

Published by Johnny Edorsson on

Nu är det stilla veckan. För mig har den blivit mer och mer betydelsefull. Har lite svårt att beskriva det som finns inom mig, men jag ska försöka.
I går firades Palmsöndagen med pompa och ståt, då vi minns att Jesus rider in i Jerusalem. Men Jesus rider inte in med en vacker häst utan rider in på en åsna.
Enligt VK så skulle det finnas en åsna som gick runt en av våra kyrkor här i Umeå tillsammans med människor för att riktigt känna hur det kunde vara.
Nu är det måndag den kallas blåmåndag eller svarta måndag, så kan det vara för oss lite nu och då, dagarna kan kännas som sotsvarta. Men lugn det kommer en tisdag som har namnet vita tisdagen, den färgen känns på något sätt lättare.
Skulle kunna räkna upp den ena dagen efter den andra hela den här veckan.
Det som egentligen bottnar i mitt hjärta och sinne är att du och jag som lever här och nu ”vågar stanna upp” och tänka på varför vi egentligen firar påsk.
Påskens budskap till våra hjärtan i dag är Guds kärlek till oss, som tar sig uttryck i den här stilla vecka som verkar så tung och svår men som slutar i triumf, med utrycken ”Det är fullbordat” och ”Han är inte här” han lever.
Stanna upp våga tänka till.
Glad påsk

Kategorier: Blogg