TRIUMFENS DAG NÄRMAR SIG

Published by Johnny Edorsson on

Just nu är det Långfredag. Den är av tradition en ganska lågstämd dag. Det tycker jag är bra, vi behöver stanna upp och se de stora perspektiven med allvar nu och då. Det är en dag då vi minns korset, när Gud ödmjukade sig för att besegra människans högmod och djävulens makt. Långfredagen berättar om Herrens lidande tjänare, som genom sitt lidande tog min plats på de anklagades bänk. Det är fantastiskt att kärlek som består är möjlig genom den försoning mellan Gud och människa Jesus gav till oss.
Men det slutar inte där, det kommer en dag på söndag, om vi får uppleva den. Då är det Påskdagen, då vi läser i evangelierna att kvinnorna kom till graven och den var TOM ”Han är inte här.” Det är kristendomens stora dag, så den firar vi varje söndag. ”Min Jesus lever.” Förresten det finns en triumfdag till som bibeln berättar om. Det är den stora dag då Jesus kommer tillbaka för att hämta de sina till sig. Vilken dag av triumf. Vill du veta mer hör av dig till oss i Pingstkyrkan Umeå

Kategorier: Blogg