"Ja kom int ut…"

Published by Lennart Holmner on

Jag gillar programmen av Fredrik Lindström – där han beskriver våra olika dialekter. För ett par år sedan var han i Blattnicksele, två mil från Sorsele. Han ville skildra den ordknappa, karga ”norrländskan”. Där träffade han en äldre dam från Huffta, mellan Sandsele och Södra Blattnicksele (Hallelujasidan som den också kallas ….) Hon var insnöad – bokstavligt talat. Men hon hade telefon! Ett kort samtal var allt som behövdes. Ingen lång presentation, ingen onödigt ”kallprat” om vädret eller så, bara dessa fyra heltäckande ord – ”ja kom int ut”. Genialiskt, mitt i prick – att det dessutom uttrycker vad påsken handlar om, tänkte nog varken hon eller Fredrik Lindström på! Vi var insnöade och översnöade allihopa, utan möjlighet att komma ut. Vintern höll oss i ett järngrepp, det fanns bara en möjlighet: Gud själv kom till vår undsättning, han plogade hela vägen fram till vår dörr. Jesus beskriver sig själv: ”Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete.” Joh.10:9  Påskhelgen är över, men inte dess verklighet! Jesus är dörren in till den verkliga friheten. Han kommer till dig för att du aldrig ska behöva säga ”ja kom int ut”! 
 

Kategorier: Blogg