Flera sådana begravningar!

Published by Lennart Holmner on

Jag var på en begravning för två veckor sedan. Kyrkan var fullsatt, det var människor i alla åldrar där. Barnen tog oblygt plats längst fram i kyrkan. Jag märkte ingen som grät eller var tyngd av sorg, det var inte direkt dämpad stämning. Människorna var inte sorgklädda, tvärtom lyste det i alla färger i kyrkbänkarna. Kören var uttryckligen tillsagd att sjunga i färgglada kläder – som en vacker vårbukett. Prästen var vitklädd från topp till tå. Det var ingen kista framme i kyrkan – däremot en grav, en dopgrav. Två unga män, 17 och 32 år skulle ”begrava den gamla människan”, bli döpta. Det kristna dopet liknas i Bibeln vid en begravning och uppståndelse. Precis som Jesus dog och lades i en grav, för att uppstå och leva igen, döps människor för att ”dö bort från synden” och leva det nya livet med Jesus Kristus. Varje år har vi förmånen att döpa människor som beslutar sig för att följa Jesus. Därför är det feststämning vid dessa begravningsgudstjänster – de tårar som fälls är glädjetårar! Att se unga och äldre människor ta detta steg i tro på Jesus är stort, jag ber verkligen om flera sådana begravningar! Det kristna dopet handlar också om beskydd – Bibeln säger att vi har ”iklätt oss Jesus Kristus” när vi blivit döpta. Tänk dig Jesus som den som beskyddar och bevarar dig i livet. Jag brukar lite naivt tänka på ishockeyspelaren som kliver in på isen. Den är hal, pucken är stenhård, motståndarna bara väntar på att få trycka upp dig mot sargen, eventuellt kasta handskarna och ge dig en omgång. Ganska skönt med en utrustning, hjälm, benskydd, nyslipade skridskor då…….Ungefär så tänker jag att dopet fungerar, Jesus som lovar sitt bekydd, sin hjälp genom livet. Är du döpt för att tillhöra och följa Jesus? Grattis, fortsätt med det! Är du inte döpt ännu? Ta kontakt med mig eller någon av oss i Pingstkyrkan. Vi berättar gärna om den stora glädjen och tillgången att få bli döpt!

Kategorier: Blogg