Ett ord … en hälsning … ett ljus i mörkret – Trots allt!

Published by Fredrik Bengtsson on

Är man engagerad i Mellanöstern, följer utvecklingen och känner människor i området så är växlingar mellan hopp och förtvivlan en del av livet. Om man regelbundet besöker eller som jag och min familj har bott en längre tid i området så blir frågor om ”situationen” eller ”läget” nästan tröttande. Vännerna i området som vi i Pingstkyrkan samarbetar med har i mycket ett slags ”trots allt”- attityd. Man jobbar på, inte för att det ser positivt ut just nu, utan i medgång och motgång för att man ser de stora behoven och har ett uppdrag.
Jag har haft förmånen att tillbringa de senaste dagarna ihop med vänner som är ledare från Nordafrika, Egypten och Mellanöstern och det är fascinerande att få dela livet, både glädje och sorg och mitt i allt uppleva en stark gemenskap i tron och i Gud. Denna gång var det nog faktiskt jag som haft mest personligt kämpigt senaste tiden och fick mycket uppmuntran av vännerna.
”Trots allt” attityden är ju ingen macho-stil där man aldrig visar svaghet utan tvärtom blir beroendet av medvandrare så tydligt. Ett enkelt ord eller hälsning kan betyda oerhört mycket och bli ljuset som lyser upp stigen ytterligare en sträcka. Då min Arabiske vän bad för mig med uttrycket ”El Shaddai” ledde det mig till en sång som finns på Youtube och varit min lykta sedan dess:

Har du fått, eller gett någon ett ljus på sistone? Kommentera gärna nedan!