Äntligen lördag!

Published by Nils Ulander on

Jag har under många år haft ett stort intresse av att besöka olika Second Hand-butiker. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig, men när jag ser alla intressanta prylar, stimulerar det min fantasi och min skapande förmåga. Alltid är det något som finns i butiken som följer med mig hem.
Vår nya stora Second-Hand-butik som ligger på Teg i Umeå har öppet lördagar och måndagar. Butiken är ett samarbete mellan Pingsmissionens utvecklingsamarbete (PMU) och vår församling, Pingstkyrkan Umeå. På lördag morgon kan jag känna – äntligen Lördag. Min fru och jag tar ofta en tur till PMU för att gå runt i butiken, se alla prylar, möbler,porslin och kläder. Vi träffar ofta bekanta och bekantas bekanta när vi går runt i butiken eller sitter i Kaféet. Det är en god stämning i butiken och ofta får man nya kontakter.
När jag åker hem med min ny-gamla kaffebryggare eller vad det nu kan vara, känns det extra bra att veta att allt överskott från butiken går till utsatta människor i Umeå eller till något katastrofområde ute i världen. Det kan röra sig om hjälp till svältande barn, handikappade barn i Kongo eller hjälp till sjukvård och utbildning i Etiopien eller något annat land.
Hoppas vi ses på ”PMU” på Lördag! Handla, lär känna nya människor, njut av Kaféets godbitar och känn att du gör nytta genom att handla. En god vän berättade att en man besökte en Second-Hand butik och köpte en så förunderligt vacker lampa. Överlycklig över att ha gjort ett sådant fynd, kom han hem till sin fru för att också glädja henne. Då säger hans fru: ”Men snälla du, det var ju den lampan jag lämnade in förra veckan”. Så kan det gå, men vad gör väl det, pengarna går till något bra!

Kategorier: Blogg