Lovsång i församlingen

Published by joelsundholm on

Hejsan!
Mitt namn är Joel Sundholm och jag har det stora privilegiet att få vara med och leda församlingen i lovsång ungefär en gång i månaden. När jag fick frågan om att skriva ett blogginlägg här på vår hemsida, så tänkte jag direkt att jag ville skriva nåt om den fina musikaliska variation vi har i gudstjänsterna.
Jag tycker nämligen att det är så bra att flera generationer får representeras och lyfta fram det som dom gillar. Spela sina favoriter. För det viktiga, när det kommer till lovsång, är väl i grund och botten inte hur musiken låter utan hjärtat bakom tonerna och orden. För min egen del tycker jag att det är fantastiskt att få höra sånger, och vara med och sjunga också för den delen, när man hör och känner att det menas och kommer ifrån hjärtat. Då brukar det spela mindre roll om musikgenrén inte tillhör mina favoriter.
För att ta ett exempel, så brukar jag tänka på dansband. Jag brukar ha väldigt svårt för den genrén, men så får jag höra BAO med låten Du är min man, och tycker att det är helt fantastiskt bra. Man kan känna att dom brinner för det dom spelar.
Så det här med variationen i Gudstjänsterna tycker jag att vi ska vara rädda om, även om inte min eller din musikstil spelas varje helg. Och skulle vi tycka att det blir jobbigt någon gång så kan vi se det lite som om vi vore en regnbåge, att vi tillsammans på grund av våra olikheter skapar den fantastiska färgskalan. Då går det kanske lite lättare att stå ut. 🙂
När jag nu ändå har ordet och din uppmärksamhet, vill jag också passa på att tipsa om ett så kallat lovsångsband som jag lyssnar mycket på just nu. De kommer ifrån Nashville i USA och kallar sig för All Sons And Daughters. Deras senast ep, the longing, tycker jag är helt fantastisk. På thelongingep.com kan man lyssna på den, och vill man veta mer om själva bandet kan man kika in på allsonsanddaughters.com.
Hoppas vi ses på söndag!
/Joel
 

Kategorier: Blogg