Daglig andakt självklart! Eller?

Published by Svante Hektor on

Mitt inne i en resperiod har jag reflekterat lite. I fredags kom jag hem från Mellanöstern och på fredag åker jag igen för nästa Internationella IBRA uppdrag. I Mellanöstern handlade det om att utveckla utbildning och träning tillsammans med partners. Det man investerat i en person kan aldrig tas ifrån den, oavsett politiska förändringar. Frön som är planterade växer oftast förr eller senare och bär frukt. Nästa resa handlar bl.a. om lärarrekrytering och utveckling av medieresearch som är så viktigt för att träffa rätt och lyckas.  Det är spännande och jag är verkligen glad att få jobba med mission och med IBRA.
Men vad är egentligen viktigast i livet, i uppdraget och inte minst i den ofta mycket fyllda vardagen? Läste i morse om det stora budet (5 Mos 4-9) och det som Jesus återkommer till (bl.a. Mark 12) som det allra viktigaste, Älska Gud och Älska människor. Inget är viktigare säger han! När jag i morse hade min andakt insåg jag att jag alltför ofta inte sätter detta som Prio 1. Om du frågar säger jag säkert att jag försöker göra det, men jag menar så där riktigt ärligt avskalat från hjärtats djup. Jag VILL men måste erkänna att jag inte lyckas fullt ut. Min personliga andakt i morse kändes viktig och jag fattade ett beslut. Både på kontoret och hemma skall jag synliggöra att min PRIO 1 är ”ATT ÄLSKA GUD OCH MÄNNISKOR”. Och kanske behöver vi påminnas det som mest när livet snurrar som snabbast och vi gör mest viktiga saker.
Ha en bra vecka!
Svante Hektor
Ps. Vill du följa mig i mitt arbete lite mer, hör av dig på svante.hektor@ibra.se. Ds.

Kategorier: Blogg