Hopp

Published by Elina Sundholm on

Det är måndag och för många av oss kan just måndagar kännas lite tungrodda. Efter två dagars ledigt är det dags att ta tag i nya och, kanske ännu värre, gamla arbetsuppgifter och det är den här dagen som är allra längst bort från nästa sköna helg.
Jag kommer osökt att tänka på hoppet. Jag märker hur jag själv lätt tappar fokus och glömmer hoppet, målet med mitt liv. För det är många pm, uppsatser och mail som ska skrivas, tvätt som ska tvättas och filmjölk som ska torkas upp, för att inte tala om allt jag borde och inte borde och hinner och inte hinner.
Ps 42:6: Varför är du tyngd av sorg, min själ, och full av oro? Sätt ditt hopp till Gud! Jag skall åter få tacka honom, min räddare och min Gud.
I går var det alla pappors dag och förra året gav jag mina barns pappa en lite annorlunda farsdagspresent. Han fick ett paket där det stod ”Grattis älskling, du ska bli pappa!” Någon hundradels sekund blev han lite svettig och nervös men insåg när han öppnade paketet att det var lite annorlunda den här gången. I paketet låg foton och information om Grace Project, församlingens fadderbarnsprojekt för HIV-drabbade barn i Addis Abeba, Etiopien.
Du kan också vara med och skapa hopp för barn vars största problem knappast är att torka upp filmjölk eller vems moster/faster man ska fira jul hemma hos i år. Lördag den 24 november kl 16 är det fest i vår församlingsvåning och du är bjuden! Det dukas upp en etiopisk buffé och Dawit berättar mer om vad Grace Project får betyda för dessa barn. Jag och Joel har fått förmånen att sjunga och vi har valt sånger som handlar just om hoppet.
En av sångerna heter ”Only Hope” och är skriven av en grupp som heter Switchfoot.
So I lay my head back down
And I lift my hands and pray to be only Yours
I pray to be only Yours
I know now you’re my only hope
I give You my apathy
I’m giving You all of me
I want Your symphony
Singing in all that I am
At the top of my lungs I’m giving it back
So I lay my head back down
And I lift my hands
and pray to be only Yours
I pray to be only Yours
I know now you’re my only hope
Glöm inte att anmäla dig själv och kanske en vän till expeditionen (info@umea.pingst.se eller 090-141010) senast tis den 20 nov. Kostnaden är 100 kr/vuxen och 25 kr/barn. Man behöver inte vara fadder för att komma på middagen.
Hoppas att vi ses!

Kategorier: Blogg