"Redan nu-men ännu inte."

Published by Lennart Holmner on

Förra helgen var jag med familjen i Lycksele. Det var trevligt på många sätt. Både min hustru Eva-Marie och jag gick gymnasiet där, det var där det klickade mellan oss, och på den kärleksvägen vandrar vi fortfarande….nåväl, vi var där för att träffa vår son och hans käresta. De bor i Norge och Lycksele ligger ju strategiskt mitt emellan Holmsund och Mo i Rana. Efter en trevlig middag lämnade vi över några julklappar. Väl inslagna, men innehållet var lätt att räkna ut…Vi fick även ta emot ett par julklappar. Lite på skämt, men också med allvar sa vi samma sak till varandra: ”Ni får inte öppna förrän julafton, kom ihåg det nu!”  Vi åkte hem, glada över att ha fått träffats, glada över gåvorna. Vi tog emot dem med glädje,  de blev våra – men vi får vänta in julafton innan de kan öppnas och tas emot fullt ut.                                                                                                                                                                           Budskapet i andra advent är att Guds Rike har kommit med Jesus! Det nya livet, med förlåtelse, frihet och upprättelse för varje människa är en verklighet. Vi kan få ta emot det i våra liv här och nu. Glädjen över att veta att jag är värdefull, älskad för min egen skull- det är en skatt i livet som är ovärderlig. Ändå är det endast en försmak, en droppe av allt det överflödande liv som väntar! Guds Rike ska komma på ett fullkomligt sätt när Jesus kommer tillbaka. Vi tror att det sker snart – för det har Jesus själv sagt! Julen handlar om att förbereda för Jesus, som kom – och som kommer tillbaka! Välsignad vare Han, som kommer i Herrens namn!

Kategorier: Blogg