GUD VISAR SIN STORHET I DET LILLA

Published by Nils Ulander on

Gud handlar ofta utifrån det lilla? Han använder det som för våra ögon kan se ut att vara bräckligt. Vi märker det gång på gång i bibeln. När Jesus berättar en liknelse om Guds Rike, liknar han det vid ett senapskorn. Jesus säger: ”Det är som ett senapskorn, som är det minsta av alla frön här på jorden när man sår det, men när det har såtts skjuter det upp och blir större än alla örter och får så stora grenar att himlens fåglar kan bygga bo i dess skugga”. Mark. 4:31

Nu på söndag är det den fjärde advent. ”Jesu moder” är söndagens tema. Än en gång blir vi påminda om att Gud handlar utifrån det lilla. När världens frälsare skulle födas till vår jord, föddes han av en jungfru, en flicka, som hette Maria. När Maria tackar Gud, överlycklig över att Gud valt henne, säger hon: ”han har vänt sin blick till sin ringa tjänarinna”. Luk. 1:48

Öppna dina andliga ögon och se vad Gud gör. Han har också har en plan för dig, hur ovärdig och liten du än känner dig. Aposteln Paulus säger att Gud utvalde: ”det som ingenting var”. 1 Kor. 1:28 (1917 övers.)

Kategorier: Blogg