En tro som växer

Published by Karl Frykholm on

Tänk att jag kommit till den sista veckan, det känns som vanligt märkligt när man upplever det som man haft framför sej en lång tid. Att fylla år kan fylla mej med ångest över att inte lyckats med mera saker. Men jag märker en förändring. Det är en känsla av tacksamhet av att få vara med som fyller mej ibland nu också. Helt plötsligt minns jag saker som nyss fast det var 5 år sen, kläder jag älskar är över 10 år gamla…
En sak är jag säker på. Den tro jag har på Jesus Kristus, den Gud som blev människa, som skapat universum, som jag inte kan förstå men fascineras av, det är något som har betytt mycket för mej.
Det är också så att jag förändras i min tro. En relation är inte statisk, den förändras enligt min erfarenhet. Jag lär mej mer om livet, mer om hur Gud verkar i världen (jag förstår mer) men jag lär mej också hur mycket mer det finns i bibeln och hos Gud som jag inte vet. Så det är på samma gång så att min tro byts mot kunskap och att ny tro tillkommer genom denna process.
Lever du också i liknande frågor eller känner någon i din omgivning som gör det, kanske växer dina tonåringar upp fort och befinner sej mitt i vandringen?
På söndag den 27 januari är Carl-Henric Jaktlund och pratar om just detta att tron kan förändras genom livet.
Kl 18:00 på korskyrkan i Umeå, vi är flera kyrkor som är med och samarbetar för att denna kväll ska bli möjlig.
 
Gratis inträde, hoppas vi ses där!
/Freakholm

Kategorier: Blogg