Tillsammans för Arabvärlden

Published by Fredrik Bengtsson on

Sitter just nu i ett konferensrum i mellanöstern tillsammans med ett 25-tal arabiska vänner; Nordafrikaner, Egyptier, Jordanier och Palestinier. Vid de runda borden sitter också svenskar från Umeå, Timrå, Åsele, Stockholm, Motala, Strängnäs Uppsala och ända ner i Skåne. Ser omkring mig kvinnor i traditionell klädsel såväl som moderna sommarklänningar och högklackat, unga män i shorts och tofflor tillsammans med vithåriga herrar. Anledningen till att denna brokiga skara möts under en vecka är att vi tillsammans brinner för att se en positiv utveckling i Arabvärlden. De organisationer och kyrkor som finns i rummet representerar imponerande insatser som påverkar många männsikors liv ute i byar på landsbygden såväl som hela länder genom mediasatsningar och påverkan på myndigheter.

Jag fascineras över hur direkt vi kan vara med, genom PMU Interlife och svenska församlingar, och förändra hela livssituationen för ett handikappat barn i Nildeldat i Egypten, eller en ensamstående mamma i någonstans i randen av Saharaöknen. Att vi tillsammans som folkrörelser i Sverige och Arabvärlden också kan mobilisera människor och påverka opinionen t ex i fråga om kvinnors rättigheter och miljöförstörelse är en svindlande tanke!

Kom ihåg detta nästa gång du bidrar till kyrkans arbete, ser på nyheterna från området, och lämnar något eller handlar på PMU:s secondhand.

Kategorier: Blogg