Färska berättelser om Jesus i det Heliga Landet

Published by Fredrik Bengtsson on

Har just pratat med frun som är med dottern på ” återbesök” i Israel 5 år efter vår hemkomst till Sverige. Vi bodde där som familj under tre år utsända av Pingstkyrkan för att stödja en palestinsk samarbetspartner. En speciell upplevelse att återse nära vänner vars vardag är såå avlägsen från vår, men som vi ändå delat. De bor hemmas hos en ung kvinna som var mycket hemma hos oss då, och blev som en storasyster för vår dotter. Själv hade hon en utsatt situation på grund av sin tro på Jesus som skapade en hotbild pga familjens religösa bakgrund. Nu är hon gift och har barn och de har haft mycket roligt tillsammans under veckan.

Igår var de till ett av våra smultronställen ett stenkast från storstaden Jerusalem, men ändå en lugn naturskön oas. Nere i en ravin i Juda öken rinner bäcken Ein Farah där vi brukade se både fisk, klippdassar, gazeller och fåraherdar. För att ta sig dit måste man först passera en checkpoint i muren och sedan bommen vid bosättningen Anata som fått namn efter Jeremias hemby, (förmodligen är bäcken den plats där profeten grävde ner sin linnegördel!). Vår vän som är arabisktalande började samtala med den unga ortodoxa israeliska vakten i naturreservatet på engelska, och då hon berättade sitt vittnesbörd om hur Jesus förvandlat hennes liv kunde han inte annat än hålla med om att Jesus var bra! Fascinerande hur människor kan mötas i öppna vänliga samtal mitt i ett av världens mest konfliktfyllda områden, och att färska berättelser om vad Jesus gör för människor fortsatt berättas i det Heliga Landet.

Själv sitter jag just nu på Arlanda, men ”bara” på väg till Västerås, för att hålla i missionsspåret på något som kallas Pingst Ledarutveckling, en tvåårig utvecklingsprocess för nyckelledare i de lokala församlingarna, nästa helg ses vi på Nolia i Umeå!

Kategorier: Blogg