Den bästa julklappen!

Published by Lennart Holmner on

Rubriken är väldigt subjektiv, frågar du 100 personer får du kanske 100 olika svar. Möjligtvis kan du sortera svaren i några grupper, men att få fram en julklapp som den bästa är nog en omöjlighet. Någon jublar över en ny mobiltelefon, en annan är tacksam över att fira julen med familjen samlad. Så där skulle jag kunna hålla på och räkna upp……jag lyssnade till ett inslag på radion i veckan. En person ringde och berättade om den ”bästa julklappen” man kunde ge. Programledaren blev lite nyfiken. Jo, det bästa är att ge blod, svarade rösten. Nu hade han fallit för åldersstrecket. Men han hade gett blod i många år. Han var så stolt över sitt barnbarn, 19 år,  som också ger blod och hade skrivit på sitt medgivande om organdonation. Programledaren undrade varför det var så viktigt för honom att regelbundet ge blod. Svaret kom direkt: Det är ju så många som behöver hjälp! 

Det är stort med alla dessa som tänker på andras bästa. De som år efter år gör gott, kanske utan att få så mycket tack alla gånger. De är verkliga samhällsbyggare, medmänniskor i ordets bästa betydelse! Så här i juletid måste jag få göra reflexionen att Gud gav den bästa julklappen till oss – han gav oss Jesus, världens ljus och hopp! Vi föds för att leva, han föddes för att dö på korset, för att ge sitt liv och blod till försoning för världens synder. Jesus är den störste blodgivaren, och han gjorde det med tanke på dig och mig. ” Det är ju så många som behöver hjälp!” Ja, Jesus är verkligen den bästa julklappen!

Lennart Holmner

Kategorier: Blogg