Vad har du i din hand?

Published by Linus Brännström on

Har du någon gång sett en film med Jackie Chan? Snurrande och sparkande flyger han runt som en tornado och neutraliserar alla skurkar med sin kung fu. Det roliga med Jackie Chan och hans filmer är hur han använder sig mest utav enkla och vanliga redskap för att vinna en strid. Han kan göra en stege till ett 2 meter långt vapen, snurra det runt sitt huvud i en otrolig hastighet och knocka ut alla skurkar! En stol kan bli en sköld att blockera motståndarens attacker med och desarmera denne från hans pistol för att sedan knäcka stolen på honom! När han plötsligt får tag i en tallrik kan han använda den som en livsfarlig frisbee, en hästsko kan han fästa i ett rep som han slungar omkring och tar ut 3 stycken fiender med pistoler med!

Jackie Chan kanske inte är världens bästa skådespelare och han talar inte särskilt bra engelska, men han är expert på att ta det lilla han har i sin hand och göra otroliga saker med det! Så är det också med Gud. Han kan använda vad, eller vem som helst för att göra de mest otroliga saker för sitt rike och för sitt folk!

I 2:a kungaboken 4 kan vi läsa om hur en fattig änka kommer till profeten Elisha och ber om hjälp. Hennes man hade dött i skuld till några män som nu hotade med att ta hennes 2 söner ifrån henne och sälja dom som slavar.

Elisha frågade henne då: ”Vad har du i ditt hem?” Hon svarade: ”Jag har ingenting. Bara en kruka med olja”.

Profeten Elisha bad henne då att samla ihop så många kärl som hon bara kunde och sedan stänga dörren om sig och fylla på i kärlen från hennes kruka. Hon gjorde som han sa och Gud välsignade då oljan som fanns i krukan så att änkan kunde fylla alla kärlen, för att hon sedan skulle få sälja allt och betala sin skuld.

Det moralen i den här berättelsen vill säga oss är att även om vi tycker det vi eller någon annan har är lika med ingenting, så är det inget hinder för Gud! För Honom är ingenting omöjligt. Han kan använda vem eller vad som helst för att göra otroliga saker! Det är inte i vår egen, utan i Guds kraft genom Jesus Kristus skillnaden görs!

När inte vi ser potentialen i oss själva, eller hos andra, så gör Jesus det. Så tänk inte ”Jag har ingenting att ge”, utan tänk istället:

”Vad har du i din hand?”

Använd det och förtrösta på att Jesus gör resten. Gud välsigne dig!

Kategorier: Blogg