Starkare

Published by Linus Brännström on

 

Du omger mig på alla sidor, jag är helt i Din hand.

Den kunskapen är för djup för mig, den övergår mitt förstånd.

Psalm 139:4-5

 

 

 

 

 

 

Jag satt och skulle läsa dagens kapitel ur en andaktsbok jag brukar läsa, och till min glädje ser jag när jag vänder upp sidan att dagens bibeltext är från psalm 139, en av mina absoluta favoritställen i bibeln. I det kapitlet i andaktsboken gör författaren en parafras som jag skulle vilja dela med mig av från den första arton verserna, fast sedda utifrån Guds perspektiv istället för ur Davids som det är i originalet.

När du läser dessa ord, läs dem långsamt och flera gånger. Medan du gör det, låt dessa oerhörda sanningar gälla just dig. Sätt in ditt eget namn om du tycker det gör det lättare. Gör det som behövs, för att varje löfte i Bibeln gäller för alla som tror. Det enda du behöver göra är att be Gud att han ska göra dessa ord verkliga för dig.

 Jag har sett djupt in i ditt hjärta, och Jag vet allt om dig. Jag vet när du vilar och när du arbetar, och från himlen upptäcker Jag dina tankar.

Jag lägger märke till allt du gör, och ser dig, vart du än går. Innan du ens hinner uttala ett ord, vet Jag vad du kommer att säga, och med Min mäktiga arm beskyddar Jag dig på alla sidor. Jag vet att du inte kan förstå detta! Sådan underbar kunskap över går ditt förstånd.

Det finns ingenstans du kan fly undan Min Ande eller undan Min blick. Om du skulle klättra upp ända till himlarna, skulle Jag vara där. Om du skulle gräva dig ner till dödsriket, skulle Jag också vara där.

Tänk om du hade vingar som gryningen och flög fram över havet. Till och med då skulle Min mäktiga arm leda och beskydda dig.

Eller tänk om du sa: ”Jag ska gömma mig i mörkret till natten faller och lägger sig över mig”. Men Jag ser i mörkret, för dagsljus eller mörker gör ingen skillnad för Mig.

Jag är Den som sammanfogade dig inuti din moders kropp, och du är underbart skapad, sådan Jag har gjort dig. Allt Jag gör är makalöst! Tvivla aldrig på det.

Inget hos dig är dolt för Mig! Du vävdes samman i det fördolda, djupt ner i jorden, men med Mina egna ögon såg Jag din kropp formas. Innan du ens var född hade Jag skrivit i Min bok allt du skulle göra.

Mina tankar når långt bortom ditt förstånd, mycket längre än du någonsin kan föreställa dig. Om du skulle försöka räkna Mina tankar , skulle de vara fler än sandkornen på stranden. 

Och när du vaknar finner du Mig alldeles nära.

Vissheten om att Gud är så mycket större än allt annat och övergår allt förstånd. Att veta att Han är med mig, vart jag än går, är för mig en oerhörd trygghet. En trygghet som gör mig starkare.