Det är barnruta mitt i Gudstjänsten

Published by Linda Arctaedius on

Stora ögon som ivrigt tittar framåt, glada ansikten, barn som skrattar och andra som uppmärksamt  lyssnar på vad jag säger. Det är barnruta mitt i Gudstjänsten en vanlig söndag i Pingstkyrkan Umeå och hela kyrksalen är fylld med Guds barn i alla åldrar och i mitten av kyrkan sitter jag och den yngre skaran av Guds barn i åldrarna 0-12år. Många av dem har växt upp i församlingen men andra är nya på besök för första gången och idag skall vi prata om Ordspråksboken, som är en bok som finns med i gamla testamentet i Bibeln. Barnrutan är början på vår söndagsskola och i barnrutan brukar vi lyfta fram det ämne som vi skall tala om i söndagsskolan på ett roligt och kreativt sätt. När barnrutan är slut tågar barnen iväg till de åldersanpassade söndagsskolegrupperna under glad musik och sång. Det är fest!  I vår församling har barnen och barnfamiljerna  en speciell plats i våra hjärtan, precis som de har i Jesus hjärta.

Bland lärjungarna kom frågan upp, vem som kunde vara störst bland dem.  Jesus visste vad de tänkte i sina hjärtan och tog ett barn och ställde det bredvid sig och sade till dem: ”Den som tar emot det här barnet i mitt namn, han tar emot mig. Och den som tar emot mig tar emot honom som har sänt mig. Ty den som är minst bland er alla, han är den störste.” Lukas 9:46-48

Gud har välsignat vår församling med många, många barn och barnfamiljer, och det finns alltid rum för fler!  Du och din familj är välkommen till oss för att dela livet och gemenskapen! Nästa Gudstjänst är på söndag  18/5 klockan 11:00 och då firar vi dessutom barnvälsignelse, en festgudstjänst då vi särskilt ber och välsignar nyfödda barn och deras syskon och föräldrar.

Ni är också välkomna att vara med den 31 maj 12:00-15:00 då vi i Pingstkyrkan Umeå tillsammans med  andra församlingar i staden firar söndagsskolans dag mitt på rådhustorget i Umeå. Hoppas vi ses!

Gud välsigne dig.

Linda Arctaedius

Barn och familjeansvarig Umeå Pingstkyrka