Hur mår du?

Published by Rebecka Enström on

Tänk dig att någon stannar upp och frågar dig ”Hur mår du?”. Någon som faktiskt vill veta och som har tid och intresse av ditt svar. Jag tycker det är fantastiskt när man får känna att det finns någon som på riktigt frågar hur jag mår, oavsett om jag har ett dystert eller muntert svar att ge. Det är gemenskap och omsorg och jag tror att det är något vi alla behöver. Vi behöver varandra.

I Pingstkyrkan vill vi att alla ska känna sig sedda. Alla kan inte finnas till för alla, vi är en stor gemenskap. Men alla kan ta sig tid för någon eller några. Jag vill den här veckan påminna dig som orkar och som rör dig i kyrkans gemenskap att stanna upp och se någon annan. Det kan betyda så oerhört mycket. Jag vill också önska dig som längtar efter att få den ärligt ställda frågan ”Hur mår du?” att din längtan ska bli besvarad.

En av församlingens viktiga arbetsområden är de hemgrupper vi har i kyrkan. I en hemgrupp får man tillhöra en liten gemenskap där det faktiskt är möjligt för alla att finnas till för alla. Där kan du fråga hur de andra mår och du kan själv få berätta hur du mår. Vi får dela livet med varandra.

Läs gärna mer om våra hemgrupper här http://umea.pingst.se/hemgrupper/

Ibland misslyckas vi människor med att se och stanna upp för varandra. Det inte så vi vill ha det men det kan hända. Kom då ihåg att det alltid, alltid finns en Gud som är intresserad av dig och hur du har det.

Gud välsigne dig!

Kategorier: Blogg