Med bibeln i picknickkorgen

Published by Maria Vinnervik on

Skolavslutning, sol, bad, glass och ledighet.. Som lärare och förälder får jag denna vecka på nära håll möta barn som får uppleva sommarlovets inträde. Att få ledigt och att livet blir lite mindre styrt passar bra ihop med de ljusa norrländska sommarnätterna. Trots att det är slut på läxor och skolarbete skickar jag och min lärarkollega med ett ”läsbingo” till de elever som vi har i vår klass. Tanken är att eleverna ska fortsätta läsandet även under lovet. För att locka till läsning går bingot ut på att barnen läser viss många minuter på olika platser och kryssar allt eftersom de har läst, i hängmattan, i en fåtölj, på badstranden, i en bil osv.

Min farfar kallades för ”Bibel-Olle” av sina arbetskompisar. Han hade alltid med bibeln i sin unikabox (lunchlåda). Bibeln var viktig för honom och bibelläsningen också. När han hade ledigt för att äta lunch passade han också på att läsa ett stycke i bibeln. Tänk att få göra ett läsbibelbingo och kryssa i läsning i sommar på alla de platser vi besöker under semester och ledighet. För alla som har en smartphone är det ju väldigt enkelt att ta med bibeln var man än går. Och för alla andra går det förstås bra att göra som min farfar, Algot Ohlsson, och packa ner Bibeln i bokform i picknickkorgen eller cykelkorgen, så att den finns till hands för en stunds läsning på de olika platser vi kommer till.

Jag skulle vilja uppmuntra dig som inte har bibelläsning som en rutin i vardagen att låta den här sommaren bli startskottet för att låta bibeln bli lika självklar som måltiderna under dagen. Läs hellre kort och ofta, än långt och sällan, som ganska lätt blir aldrig. Bli sedan inte förvånad om läsningen kommer att påverka dig en hel del. Att läsa bibeln handlar nämligen om att umgås med Gud, att få se mer av hans kärlek och vad han vill med våra liv.

Kategorier: Blogg