Ett viktigt beslut i sommarvärmen

Published by Nils Ulander on

Sommaren har verkligen kommit med sol värme och bad. På badstranden eller i en hängmattan uppspänd mellan två björkar, kan man  se en och annan semesterfirare fördjupa sig i en bra deckare eller något annat läsvärt. Och visst är det bra och avkopplande att läsa. Livet blir på något sätt rikare, man får nya intryck och ofta lär man sig något man inte visste förut.

Snart har också jag semester. Jag ser fram mot att vara ledig och få tillbringa några veckor på vår sommarö i Blekinge skärgård. Men trots att hela semestern ligger framför kan jag inte låta bli att blicka fram mot en av höstens höjdpunkter. I början av september startar vi upp en ny ALPHA-kurs. Det är en grundkurs i kristen tro. Jag älskar att möta människor i denna kursmiljö, äta en god middag tillsammans, lyssna till en intressant förelösning om kristen tro och sedan samtala om tron och andra existensiella frågor. Detta är ett ypperligt sätt att ta del av den intressanta boken ”Livets frågor” skriven av Nicky Gambel.  En spinn off- effekt av denna ALPHA-kurs är att du också får ett antal nya vänner. 

Tänk efter i sommar. Är det inte dags att ta med en vän och gå denna ALPHA-kurs till hösten. Om du skall köra bil behöver du ta körkort. Skall du bygga ett hus behöver du studera ritningarna. Ibland försöker vi hantera de stora existentiella frågorna utan någon som helst kunskap eller vägledning. Är det inte en bra idé att satsa några torsdagskvällar under hösten, för att få en god inblick i den kristna trons grunder. Anmäl ditt intresse på denna hemsida eller ring till vår expedition 090-141010.

Jag önskar dig en trevlig och välsignad sommar!

Hoppas vi möts på Kafé Station i början av september när Alpha-kursen startar upp .

 

Kategorier: Blogg