Mästarnas mästare

Published by Lars-Göran Ohlsson on

Under några säsonger har programmet ”Mästarnas mästare” gått i Tv. Det har varit guldmedaljörer från i olika discipliner som under årens lopp nått fantastiska resultat i OS, VM och SM som nu tävlat mot varandra i helt andra grenar än där deras mästerskap fanns. Mästarna tävlade nu mot varandra och en slutlig mästare korades som då blev Mästarnas mästare. Många av de här mästarna har under årens lopp nått popularitetens höjder. Det är många som känner stolthet att känna någon av dessa mästare, ja bara att känna någon som är personligt bekant med någon av dem kan ge en speciell känsla.
För någon vecka sedan fick jag vara med på avslutningen av ett barnläger där temat varit Mästarnas Mästare – Kungars kung. I undervisningen hade man läst och berättat om ett antal av de kungar son finns omnämnda i Bibeln, studerat hur de använt sin makt och sin position i uppgiften att leda sitt folk. Vissa hade lyckats bättre och andra sämre. Slutligen så hamnade man hos en kung som inte ens hann bli smord till kung men som Bibeln ändå betecknar som Kungars kung och Herrars herre. Läser vi om vad han, alltså Jesus, gjorde och hur han mötte de människor som fanns runtomkring honom är det ingen överdrift att även kalla honom för Mästarnas mästare. I Bibeln står det om honom att han gick omkring, gjorde väl och hjälpte alla.
MEN den Jesus som levde på bibelns tid är också en levande realitet idag, sommaren 2014. Vi är många som lärt känna honom, som har en personlig kontakt med honom varje dag, som upplever hur han finns med i vår vardag, i allt vad vi gör. Det ger trygghet i livets alla skeden.
Nöj dig inte med att bara känna någon som känner denne Mästarnas mästare. Lär känna honom själv! Han vill ha kontakt med dig.
Fortsätt nu njuta av den sköna sommaren i sällskap med familj, vänner och bekanta men även med Mästarnas mästare, Kungars kung och Herrars herre.