Den värdefulla hemgruppen

Published by Johanna Åsbringer on

Händelserika veckor ligger framför. Om knappt tre veckor blir jag fru och i samma veva kommer jag att flytta till Stockholm och påbörja första riktiga jobbet efter examen. Jag ser med spänning fram emot det som komma skall, men samtidigt kommer jag att sakna Umeå. Förutom vänner och familj, är hemgruppen något av det som jag kommer att sakna allra mest.
Att få vara med i en hemgrupp där man regelbundet träffas, delar gemenskap och ber tillsammans har betytt oerhört mycket för mig under mina studieår. I vår hemgrupp har vi träffats en gång i veckan. Varje träff har bestått av att alla fått möjlighet att dela med sig av hur man har det just nu, bön, läsning ur bibeln eller andaktsbok och fika (så klart). Att dela tron på detta sätt tillsammans med ett gäng kristna tjejer en gång i veckan har stärkt mig i min tro även under veckans övriga dagar. Jag har verkligen uppskattat att ha ett forum där man vågar vara öppen med hur man mår och där man vet att man får stöttning. Hemgruppen har för mig varit en plats där det har funnits utrymme att ”bära varandras bördor” och stötta varandra i bön. Ärligheten och öppenheten i gruppen har även lett till att vi i hemgruppen blivit nära vänner.
Hemgrupperna är en del utav Pingstkyrkans verksamhet och jag är tacksam över att få vara en del i detta. Är du inte med i en hemgrupp än, rekommenderar jag dig att ta vara på möjligheten! Det är först när man är på väg att lämna något som man inser det värdefulla i det hela och att vara med i en hemgrupp är verkligen guld värt.
 

Kategorier: Blogg