Augustitankar…..

Published by Lennart Holmner on

Semesterveckorna är över, hösten kryper närmare. Snart har halva augusti passerat….den slitna klyschan ”vad fort tiden går” är verkligen sann! Tre intryck, minnesbilder gör sig påminda när jag sitter och skriver. De har inte med varandra att göra, personerna det handlar om har aldrig träffats, ändå hör de ihop, bildar en förunderlig enhet. 

Första bilden; en sommargudstjänst på en fäbodvall, ett par hundra människor samlade i juli. Två små barn bars fram för att välsignas. Ett av barnen var vårt barnbarn. Mitt i Guds vackra natur  fick vi tacka Gud för livets stora gåva. Tillsammans med föräldrar, släkt och vänner, gudstjänstbesökare lyssnade vi till orden från Jesus: låt barnen komma till mig, hindra dem inte! Det var fint, mäktigt, vackert.

Andra bilden; en flicka blir döpt på Pingstkyrkans läger, några mil söder om Umeå.Hon har bestämt sig för att följa Jesus, uttrycker sin tro och bekännelse genom denna handling. Havsvikens vatten omsluter henne helt när hon sänks ned, precis som Gud lovar att omsluta oss på alla sidor. (Psalm 139:5 , Du omsluter mig på alla sidor, och håller mig i din hand.) Det är vackert, heligt, det skedde idag, tisdag.

Tredje bilden; medan vissa delar av världen står i lågor, bokstavligen och bildligt, kablas nyheten utöver världen att Robin Williams är död. Komikern och skådespelaren som gladde miljoner med sitt artisteri, som också bar på ett stort mörker inombords , ett mörker som han kämpade med under många år. 

Dessa bilder, dessa händelser binder jag samman med profetian om Jesus som Lukas berättar om, Luk.1:78 ”Han skall komma ner till oss från höjden, en soluppgång för dem som är i mörkret och i dödens skugga, och styra våra fötter in på fredens väg.”

Vi är alla människor, djupast är vi väldigt lika varandra. Jesus kom till oss för att fylla våra djupaste behov, hans ljus och värme räcker till alla. Om detta vill vi berätta i Pingstkyrkan, välkommen att kontakta och besöka oss!

Lennart Holmner

Kategorier: Blogg