I Jesu namn!

Published by Lennart Holmner on

En släkting till mig lade in en bild på den dotter de fick detta år som just passerat. Som bildtext skrev hon den passande texten ”Bäst 2014″ plus det aktuella namnet på den nyfödda….behöver jag tillägga att det var på Facebook? Det är inte speciellt svårt att ana den glädje de känner för vad de fått vara med om, och visst är det helt i sin ordning att tycka att det lilla knytet är det vackraste som finns på denna jord…?

Vi summerar gärna året vid ett årsskifte, listor och krönikor avlöser varandra i olika medier. Årets prestation, årets Västerbottning, årets artist, årets film …..det finns nästan ingen hejd på hur mycket vi kan fördjupa oss i olika mätningar. Visst är det intressant och lite underhållande – men samtidigt väldigt subjektivt. Någon eller några gör bedömningar, vi får ta del av slutresultatet.

Vi har nyss firat jul och därmed uppmärksammat Jesus som föddes i Betlehem. Ett namn som utan konkurrens har betytt och betyder mer än något annat namn. Det var ingen slump att han fick just det namnet. Ängelns budskap till Josef var tydligt: ” Du ska ge honom namnet Jesus, för han ska frälsa sitt folk från deras synder.” Nyårsdagens tema i kyrkorna är just detta – I Jesu Namn. Många namn har passerat revy i ditt liv. Några har varit avgörande för ditt liv. Några namn gör dig varm i hjärtat, några namn vill du helst glömma. Så är det för de flesta av oss. Jag hoppas att du detta år ska bli ännu mer bekant med namnet Jesus. Inte bara bekant, min önskan är att Jesus ska få bli och vara den viktigaste i ditt liv. Om detta vill vi berätta mera om i Pingstkyrkan. Du är alltid välkommen till vår kyrka. Jag hoppas få möta dig där detta år!

Med önskan om Guds välsignelse över ditt liv detta nya år 2015,

Lennart Holmner

 

Kategorier: Blogg