Vet du din plats?

Published by Fredrik Bengtsson on

Sitter på planet hem till Umeå efter intensiva dagar på Pingsts Pastorskonferens på Clarion hotel vid Norra Bantorget i Stockholm. Nästan överväldigande med 500 Pingstpastorer i samma rum, men en varm gemenskap med gamla och nya vänner från olika håll. Tidigare har det varit en övervägande del grånade män men nu lika stor del unga pastorer och väldigt många kvinnor med.

Då jag är samordnare för insatser i Arabvärlden så är konferenser också möjligheter att följa upp och initiera olika initiativ. Det finns oändliga behov, stor nöd, och många potentiella partnerskapsprojekt, så stressen och frustrationen över alla möjligheter man missar kan lätt ta överhanden. Mer och mer har jag accepterat min egen begränsning och samtidigt upplevt hur Gud lägger saker till rätta.

Idag hade jag t ex ett lunchsamtal om utbyten för unga ledare, och av en händelse satte sig en pastor bredvid som var beredd att ta hand om ett team, och precis hade gått upp i tjänst så det fanns utrymme både i tid och dessutom en budget för omkostnader! På andra sidan satt en man i övre medelåldern som jag inte kände och inte ens hälsade på då jag var så inne i vårt ”viktiga” samtal. Så insåg jag hur oartigt det var att ignorera honom så jag presenterade mig och fick veta att han är en av mycket få i vår rörelse med erfarenhet av arbete i Algeriet! I nästa rast stötte jag ihop med pastorn i den enda församlingen som arbetar mot Algeriet och han ville absolut få kontakt med min lunchgranne för att få med honom på en resa dit nu i sommar.

Jag förundras mer och mer över Guds förmåga att lägga pussel med oss ofta förvirrade varelser, och lyckas få ihop oss med varandra på rätt plats så att en vacker bild växer fram. Har du varit med om det? Säg till honom att du är beredd och öppen för hans Andes ledning och våga vända dig till nya människor på nya platser så kan vad som helst hända!

Kategorier: Blogg