SLÄPP IN LJUSET

Published by Johnny Edorsson on

Vilken skön tid vi lever i. Det blir bara ljusare och ljusare. Skillnaden är ganska stor om vi jämför från första januari. 1 jan upp 09.25 ner 13.58 8 feb upp 07.56 ner 15.49 

För något år sedan så skulle jag följa en vän en mörk höstkväll ut i skogen. Han skulle vara snäll och lyste med ficklampan bakåt, så jag skulle se stigen. Men jag blev bländad av ljuset, så jag var tvungen att be honom lysa framåt med ficklampan. När han gjorde det gick det mycket bättre där på stigen.

Jesus är världens ljus står det om i bibelboken vilken jag har full tillit till. Om jag släpper in ljuset Jesus i mitt liv, då blir livets vandring lättare, även om det är svårt ibland. Det är som min tro på Jesus blir som ficklampan, som lyser upp min livsvandring. När jag gick där på den okända stigen där i skogen var det som att jag kände mig trygg i skenet av ficklampan. Jesus ger trygghet och vägledning berättar bibeln.

Vi har olika stigar, men att vandra i Guds ljus är att låta ljusskenet från vår tro vara med oss i världen, leda oss och värma oss, på vår vandring tillsammans med andra.

Kom gärna och lyssna i våra kyrkor till ljuset Jesus.

Kategorier: Blogg