Försonas – ett aprilskämt…?!

Published by Lennart Holmner on

Idag 1 april skriver en vän till mig på Facebook: ”Jag lovar att inte ljuga idag.” Att luras denna dag är en småtrevlig tradition, har själv både blivit utsatt och försökt lura nära och kära. Min yngre bror blåste mig ordentligt när vi bodde i Arjeplog – han ringde med andan i halsen: ”Skynda dig, Lennart, frysen har gått sönder på affären. De säljer ut all glass jättebilligt!” Jag åkte iväg (sparkade?) blixtsnabbt, sökte upp frysdisken och började leta efter glassen. Det var högst normala priser, så jag vände mig till butiksbiträdet som skrattande konstaterade: ”Ja, du är inte den förste som har undrat…!” Man har inte roligare än man gör sig……

Läser idag en artikel i VK om försoning: ”Jag är övertygad om att socialdemokraterna i Umeå både kan och förmår försonas.” En artikel om inre konflikter och maktstrider, men också om vägen framåt – att försonas. Denna helg handlar både om djupaste allvar och jublande glädje. Maktstrider, svek, förräderi och död – men också trofast kärlek, försoning och upprättelse. Livet, kärleken segrar! Jesus Kristus är huvudpersonen i den mest dramatiska maktstrid som någonsin har utkämpats på denna jord. Han dog på korset för mina, dina och hela världens synder. Han uppstod på påskdagen och lever idag! Bibeln berättar att Jesus är försoningen ”inte bara för våra synder utan hela världens.”

Om detta berättas det om i våra kyrkor i Umeå denna helg. För vår del på långfredag kl 11 – välkommen att ta del av detta drama! Jag garanterar – detta är inget aprilskämt, det är på blodigt allvar och rymmer den djupaste glädje en människa kan erfara!

Med önskan om en välsignad och Glad Påsk!

Lennart Holmner

 

 

Kategorier: Blogg