UTRÄCKTA HÄNDER

Published by Johnny Edorsson on

Larmet om katastrofläge, bristningsgräns, undantagstillstånd och svenskens utsatthet går för fullt. Pengarna är slut. Ändå kommer snart julhandeln att slå nya rekord, skriver Carl-Henric Jaktlund i Expressen

De här orden läste jag den här veckan och jag riktigt studsade till. Hur kommer jag att göra? Konsumerar mycket gör vi alla, kanske alldeles för mycket. Såg en bild i min dator som kan beskrivas så här. En person står uppe på ett brant berg och räcker ut sin hand för att hjälpa en medvandrare upp. Alla bilder haltar men när jag tänker på vad Carl-Henrik skrev och bilden tar det tag i mig.

Bibel talar mycket om det här. Hela människans behov Ande själ och kropp.

Jesus som är det stora föredömet både säger och gör.

I Lukasevangeliet kapitel 19 de 10 första verserna Den här mannen ville ingen annan bry sig om men det gjorde Jesus. Jesus säger till sina lärjungar i Johannesevangeliet kapitel 21 vers 5 ”Har ni ingen fisk?”

Vi möter de här vännerna varje dag och frågan finns där i deras uttrycksätt ”Uträckta händer.”

Tänk om du och jag mer skulle sträcka ut våra händer på olika sätt

Kategorier: Blogg