JUL, JUL STRÅLANDE JUL

Published by Johnny Edorsson on

Rubriken på en av våra kända julsånger som jag gärna återkommer till och minns sedan jag var liten. Vet inte hur många gånger jag har lyssnat till den och kommer att lyssna, (gärna som trumpetsolo) då kommer julstämningen.

1:a advent handlar predikotexterna om ”Ett nådens år”. I min tanke snurrar tankarna. ”Ett nådens år” för vem? Mina tankar går till våra EU-migranter som sitter utanför våra affärer med sina pappmuggar. Alla våra asylsökande vänner som finns i vår byggd. Mina tankar går även till alla de som inte har det lika bra ställt som jag. Fullt medveten om att jag säkert har glömt någon (förlåt). Bakom varje situation finns en Människa.

Har en bön och en längtan i djupet av mitt hjärta att alla människor som finns i min närhet, och människor över hela vår värld ska få uppleva en strimma av ”Jul jul strålande jul.” 

Men framför allt ”Ett nådens år” inte från vem som helst utan från Frälsaren Jesus Kristus som denna ”Jul jul strålande jul” pekar på. Jesus som föddes där i ett stall för en sargad värld. I ett land som var ockuperat av främmande makter, som lite senare får prova på att leva i ett främmande land tillsammans med sina föräldrar.

Kom gärna och lyssna till ”Jul jul strålande jul” i någon av våra kyrkor.

Han har gett mig ”Ett nådens år” och även ”Jul jul strålande jul”.

En välsignad jul och ”Ett nådens år” önskar jag dig.

Kategorier: Blogg