För ALLA

Published by Rebecka Enström on

Man pratar ofta i samhället om att resurser fördelas mellan olika grupper. Den ene fick för lite och den andre fick mer än den borde få. Det finns grupper i samhället som får kämpa mer än andra och ändå har man just så pass att man klarar sig, och knappt ens det. Orättvisor råder. På samma sätt råder orättvisor mellan länder. Krig och konflikter gör livet svårt för många, många människor.

Runt om i vår värld finns det de som kämpar hårt för att försöka råda bot på dessa orättvisor. Man sträcker ut en hjälpande hand åt den som behöver. Man ger av det man har av omtanke, pengar, kunskap, kläder och mat. Det är fantastiskt, tycker jag, att tänka på all medmänsklighet som människor visar varandra. Man vill göra något bra för en annan.

Så här i juletider blir kanske orättvisorna ännu tydligare. Och samtidigt är julen det allra mest rättvisa du någonsin kan tänka dig!

Julen handlar om att Jesus, Guds son, föddes till jorden för att ge räddning åt alla människor. Ja precis: ALLA. Det är exakt på pricken samma sak oavsett vilket land du kommer ifrån, vilken ”samhällsklass” du tillhör och om du är man eller kvinna. Vi har alla rätt att tro på denne Jesus och därmed få kalla oss Guds barn och bli räddade. Gud gör ingen skillnad på människor!

Gud älskar oss ALLA och i Guds rike finns inga orättvisor.

Kategorier: Blogg