Halvfullt eller halvtomt – det är frågan!

Published by Lennart Holmner on

Idag är en annan dag – annandag jul – och jag påminner mig om två saker: när jag kom körandes över broarna till Holmsund för ett par veckor sedan, slogs jag över hur vackert det är här där vi bor. Vem tycker inte det? Kanske det, men det var verkligen förunderligt vackert. Solen bröt igenom molntäcket, det glittrade i älven som majestätisk och lugn möter havet, ett stort fartyg låg vid kajen. Jag blev rent av upplivad mitt i decembermörkret – det är lätt att bli hemmablind och missa det förunderliga, det vackra i tillvaron!

Det andra jag påminner mig om är den bil jag passerade när jag körde igenom  samhället. Den stod parkerad vid ett hus, till hälften övertäckt av en presenning, till hälften synlig. Kanske hade vinden fått tag i presenningen, kanske hade bilägaren börjat övertäcka den inför vintern. Det var med åsynen av bilen som med uttrycket ”det beror på hur man ser det!” Denna högst vardagliga händelse har fått mig att fundera en del på den julhelg vi firar för fullt. Är julens huvudbudskap om Jesus övertäckt, dolt av vår tids presenning – köphysteri, frosseri och allmän kommers? Eller har höstens stormvind – med flyktingströmmar och politisk turbulens hjälpt oss till besinning? Fått oss att inse att livet ytterst är en gåva, att det vi har är endast till låns? Att livet blir rikare, mer meningsfullt om vi delar det med andra. Jag hoppas och ber att julens gudstjänster, dagar av ledighet med släkt och vänner ska hjälpa oss att se verkligheten med lite klarare ögon. Jesus kom med erbjudande om frid och liv – ett erbjudande som vi behöver mer än någonsin!

Välkommen till Pingstkyrkan, vi berättar gärna om detta liv!!

Lennart Holmner

 

Kategorier: Blogg