LIVETS KÄLLA

Published by Johnny Edorsson on

För någon dag sedan, mötte jag en man som berättade för mig att det fanns en källa i Gimonäs. Jag hade just läst en bibeltext som handlade om Jakobs källa utanför Sykar i Samarien på nuvarande Västbanken.

I den bibeltexten som du kan läsa i Johannesevangeliet kapitel 4, finns ett uttryck som många gånger har fascinerat mig. ”Där fanns en källa”.

Känner till några platser där det finns en källa. För flera år sedan letade vi reda på en källa som hade växt igen. När vi rensat runtomkring började vattnet att porla. Vi kunde dricka vattnet. 

Jesus den stora källan. För mig har Jesus gett mig så ofattbart mycket genom livet, så det har blivit som en källa. En källa slutar inte den bara fortsätter att porla. I en gammal sång står det så här i refrängen. 

”Det finns en källa, från Gud den flödar fram. Det finns ett vatten, Guds kärlek är dess namn. Drick av det vattnet och evigt liv du får. Det finns en källa från Golgata den går.” 

Gå till källan Jesus själv. 

Blev mycket nyfiken på källan i Gimonäs. Var finns den? Hur ser den ut? Vad smakar vattnet? Vill du veta mer om källan Jesus ta kontakt med oss. Eller besök oss i våra kyrkor 

Kategorier: Blogg