"Det lilla ljus jag har" – slocknade!

Published by Lennart Holmner on

Det står Kyndelsmässodagen i almanackan idag – inte många vet vad det handlar om, gissar jag. Bibeln berättar att 40 dagar efter Jesus hade fötts, bar man fram honom i templet i Jerusalem, enligt urgammal judisk tradition. Han ”överlämnades” så att säga i Guds händer. Där och då kom två äldre människor fram och talade om Jesus som världens hopp, som den av Gud utlovade Frälsaren. De såg ljuset….(därav ordet kyndel som betyder ljus….) Jesus som ljuset i vår mörka värld, alltså. 

År 2000, när vår pojke Andreas var 15 år, åkte han med sin moped till grannbyn för att hälsa på kompisar. Han ringde senare på kvällen: ”Pappa, lyset på mopeden fungerar inte, kan du hämta mig?” Jag åkte iväg och mötte upp honom i Moliden, grannbyn. Jag ville inte lämna mopeden där,men inte heller att Andreas skulle köra utan fungerande lyse…..lösningen blev att han fick köra före mig, jag låg strax bakom med helljuset på. Det eventuella brottet är preskriberat, pojken och mopeden kom hem till oss. Ps.36:10 i Bibeln säger ”i Ditt ljus ser vi ljus, hos Dig är livets källa, Gud.” Andreas eget ljus räckte inte, det hade havererat – men han fick åka i ”sin Faders ljus.” Så tror jag det är för oss alla – Jesus är det nödvändiga ljus som Fadern har sänt till oss för att vi ska hitta hem en mörk värld. 

Om detta berättar vi gärna i Pingstkyrkan – välkommen att besöka oss!

Lennart Holmner

Kategorier: Blogg