DU ÄR INTE MISSLYCKAD

Published by Johnny Edorsson on

”I Guds ögon är vi är aldrig misslyckade. Gud ser oss som resurser i sin räddningsaktion i världen och vill bygga en relation med oss. Han börjar i våra hjärtan. Då måste murar rivas, gränser öppnas och det invanda ruckas på.”

De här raderna läste jag på Svenska kyrkans hemsida.

Vi lever i en sargad värld, även om vi lever under mycket lyckliga omständigheter, Men trots det så kan vi känna oss misslyckade. Mina tankar går till en biblisk person i 1 Kon 19 (läs de 8 första verserna) Profeten Elia som texten handlar om är mycket mänsklig och transparent. Hela hans handling säger: Jag är misslyckad. Jag duger inte.

Den mannen som hade varit med om så mycket

Det är ju bara att bläddra tillbaka i bibelboken till det 18 kapitlet och läsa.

Många människor ropar i dag.”Varifrån ska min hjälp komma” Det finns idag 50 millioner människor som är på flykt plus alla andra som känner att de inte duger.

Du och jag behövs för att berätta att i Guds ögon duger vi.

Du är älskad för den du är.

Låt mig citera några ord av Paulus som skriver så här i 1 Kor 10:13

13Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den. 

När man är mitt i det så tycker man att nu får det vara nog. Men när man får lite perspektiv, så kan man konstatera att även den här prövningen kom jag igenom.

Kategorier: Blogg