3 dagar som förändrade världen – 3 små kommentarer…..

Published by Lennart Holmner on

Påsk – pesach – gå förbi, skona, passera. Den ursprungliga påsken firades till minne av judarnas uttåg ur Egypten. Ett förslavat, förtryckt folk som befriades genom Guds ingripande under stor dramatik. När så Jesus träder in på historiens arena, fängslas på skärtorsdagen, korsfästs på långfredagen, uppstår på påskdagen – då fullbordas påskens innebörd för alla människor. Ett förtryckt och förslavat folk under syndens gissel kan få erfara befrielse och upprättelse genom Jesus Kristus!                                                                                 Mina tre reflexioner:

Earth Hour inträffade detta år 19 mars mellan 20.30-21.30 lokal tid. En kampanj för att uppmärksamma den globala uppvärmningen, att hushålla med energiförbrukningen. Många släckte ned för att visa delaktighet. Någon fyndig lade ut en bild på Facebook med den träffande texten ”The Original Earth Hour”. När Jesus dog för dina och mina synder blev det mörkt. Gud släckte ned för att markera, nu börjar en ny tid!

Vi har precis tagit del av det fasansfulla våldet med ett trettiotal döda i Bryssel. Återigen diskuteras lösningar på terrorhot och detta barbariska dödande….då lägger någon ut citatet från Martin Luther King jr: ”Mörker kan inte driva ut mörker, endast ljuset kan göra det. Hat kan inte driva ut hat, endast kärlek kan göra det.” Så träffsäkert, så sant. Den kärlek vi behöver i vår värld kan Jesus fylla oss med, det är påskens budskap!

Vi fick stopp i avloppet i köket denna vecka – ett lyxproblem, jag vet. Men ändå nåt som måste lösas. Det blev till att knäböja, skaffa fram tillräcklig belysning, och sedan attackera rören. Efter någon timme var proppen lokaliserad och undanröjd, friskt och rent vatten kunde åter strömma fritt i rören. Påsken hälsar oss att det finns en ”syndpropp” som Jesus kan undanröja. Vi kan få ta emot det friska, levande vattnet – Jesus Kristus!

Välkommen att fira gudstjänster med oss denna påskhelg – långfredag och påskdagen kl 11 i Pingstkyrkan. Leon Lindberg, tidigare pastor och föreståndare gästar oss med både sång och predikan.                                           Lennart Holmner

 

Kategorier: Blogg