Gud, vi behöver dig!

Published by Elina Sundholm on

Jag vet inte hur det är för dig, men jag går runt med en stor orosklump i magen idag efter resultatet från det historiska val som hållits i USA under natten. Guds församling är på många sätt en politiskt obunden organisation, och jag har stor respekt för att det finns olika åsikter representerade. Jag tror dock att de flesta av oss kan enas kring en känsla av stor oro inför det världspolitiska läge som råder just nu.

-Det är inte sant. Det är inte sant. Det var det enda jag fick ur mig i morse. Men precis som alla andra dagar så tar vardagen vid och jag går in i ett av barnrummen för att väcka min tvååring. Hon blir jättesur på mig för att jag kommer in i hennes rum, hon ville nämligen vara den som kom till mig, och inte tvärtom. Vis av erfarenhet ställer jag mig lydigt utanför den öppna dörren och väntar medan hon sakta backar sig upp ur sängen, med blöjrumpan i vädret och sedan kommer ut till mig. Och då slår det mig.

Solen gick upp även idag. Och den kommer att gå ner även den här eftermiddagen. Och så upp igen i morgon. Tvååringar kommer att fortsätta trotsa, leva vidare glatt ovetandes om världspolitik och kräva vår kärlek, uppmärksamhet och hjälp. Och viktigast av allt. Gud är densamma igår, idag och i evighet. Ingenting av det viktigaste har därmed förändrats.

En av församlingens tonåringar fortsatte att påminna mig om detta, då hon postade Jesus egna ord i Joh 14:1 på sitt instagram-konto ”Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig.” Fundamentet står fast. Hemma hos oss har vi knäppt våra händer tillsammans idag, hela familjen, och ur högtalarna strömmar tonerna från den här sången:

Lord I find You in the seeking
Lord I find You in the doubt
And to know You is to love you
And to know so little else
I need You
Oh how I need You
Oh how I need You
Oh how I need You

Lord I find You in the morning
Lord I seek You everyday
Let my life be for Your glory
Woven in Your threads of grace
I need You
Oh how I need You
Oh how I need You
Oh how I need You

Light, glorious light
I will go where You shine
Break the dawn, crack the skies
Make the way bright before me
In Your light I will find
All I need, all I need is You

Oh how I need you…

(”Oh how I need you” av All Sons And Daughters. Lyssna gärna på t.ex. Spotify)

Kategorier: Blogg